Medicii clujeni nu condamnă public practicile ,,măcelarului” Mihai Lucan. Patriciu Achimaș Cadariu: Nu vreau să am nicio reacție

La patru săptămâni de la declanșarea scandalului Lucan, fostul ministru al Sănătății în guvernul Cioloș, Patriciu Achimaș Cadariu, la fel ca alți medici clujeni nu a catadicsit să își exprime poziția public.

Contactat telefonic de Ziar de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu a refuzat să aibă vreo reacție cu privire la acuzațiile aduse colegului de breaslă. ,,Nu vă supărați pe mine, dar chiar nu vreau să am nicio reacție. Putem aborda subiectul la modul general. Nu comentez”, a declarat fostul ministru al Sănătății.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a solicitat, la data de 12 ianuarie, o poziție publică din partea conferențiarilor și medicilor clujeni cu privire la controversatul caz Mihai Lucan. Până la această oră, niciun membru al Senatului Universității de Medicină Cluj sau din bordul Facultății de Medicină nu a dat vreo declarație presei. Toți tac ca mortul în păpușoi. ,,Lașitate sau complicitate”?, se întreabă denunțătorul medicului Lucan, Emanuel Ungureanu. 

,,S-ar putea ca Lucan să aibă dreptate.
Odată cu inculpatul Mihai Lucan, fostul consilier personal al lui Emil Boc, se judecă sistemul sanitar din România...
Niciun oficial al Universității de Medicină și Farmacie Cluj, Membru al Senatului, șef de clinică din Cluj sau din altă parte nu au transmis niciun mesaj public de condamnare a practicilor arhicunoscute ale acestui măcelar.
Nimeni, absolut nimeni. Niciun medic din Cluj nu a luat atitudine publică împotriva jafului de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.
Lașitate sau complicitate?...

Tăcerea este pentru mine un răspuns foarte urât mirositor.
Nu vorbește nimeni, toți sunteți Lucani?
Solicit public medicilor clujeni care nu au fost de acord niciodată cu comportamentul nociv, abuziv, ticălos al acestui doctor să se delimiteze public de acesta, nu după perdele.
Nu mai fiți lași!”, a scris recent pe facebook deputatul Emanuel Ungureanu.

 

Comentarii

George

15.01.2018 18:52

Oare câți dintre ăștia, sunt altfel decat eminenta cenușie,somitatea Lucan?Răspuns, daca se poate cu nume si prenume, precum si clinica la care lucrați.

Adauga comentariu