Maternitatea Stanca, blocată în proceduri. Comunicarea, egală cu zero

Cu angajații maternității Stanca se poate vorbi numai prin cereri. Acum, la sfârșit de an, am dorit să expunem cititorilor câți copii au fost abandonați în anul 2018, în maternitățile din Cluj, dar și câți dintre aceștia au fost luați de către un asistent maternal. Am apelat la ajutorul Asistenței Sociale de la Clinica de Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, care după ce ne-a invitat să discutăm despre acest subiect, ne-a închis o ușă în față. Blocați fiind în proceduri, cei de la secretariatul spitalului i-au transmis doamnei de la Asistență Socială să nu stea la discuții decât după ce ne prezentăm cu o cerere aprobată de la „secretariat”.

Cert este că, Secția Clinică de Obstetică-Ginecologie „Dominic Stanca” din cadrul Spitalului Județean de Urgență întotdeauna a avut o mare problemă de comunicare. Cu personalul spitalul se poate discuta numai pe cereri aprobate, chiar dacă este vorba despre o informație minimă, de interes public. Faptul că nu i se permite unei asistente sociale să discute despre copiii abandonați în maternitate este de-a dreptul aberant. Acest lucru dovedește încă o dată lipsa de comunicare și de respect din cadrul acestei maternități.

Din păcate, nu suntem singurii cărora li se închid ușile în față la maternitățile din Cluj. Cu această problemă se confruntă zeci de nou-născuți cu afecțiuni care au nevoie de ajutorul lor. Copiii din alte județe care sunt repartizați pentru a ajunge la maternitatea din Cluj la terapie intensivă sunt respinși, pe motiv că nu sunt destule paturi. Toți copiii respinși de maternitatea din Cluj, sunt primiți la maternitatea din Oradea.

PS: Privind în lista unităților sanitare cu paturi încadrate în categoriile de acreditare, am observat că anul acesta nici una dintre cele două maternități ale Clujului nu se încadrează în standardele internaționale.

CiITEȘTE ȘI: Două proaspete mămici condamnate la "navetă”, despărțite de propriii bebeluși VIDEO

Adauga comentariu