Matematica primăriei dă cu virgulă, când vine vorba de tarifele pentru parcări

Mărirea tarifelor pentru parcări nu e neapărat un lucru rău. S-a mai eliberat oraşul. Însă cei care aleg să meargă în continuare cu maşina în centru şi să plătească tarifele cele noi şi mai mari au surpriza de a plăti mai mult decât e afişat. Pe panou.

Oamenii s-au sesizat, deja. Nu e vorba de 0.05 euro, ci despre faptul că nu li se spune exact cât trebuie să plătească, pe panourile amplasate de primărie, ci e trecută o sumă puţin mai mică.

"Nu ştiu dacă aţi observat, dar tarifele afişate pentru parcare nu sunt cele care se încasează la plata prin SMS.
Preţul afişat la plata prin SMS pentru 1 oră în zona 2 este de 2lei/oră.

Preţul plătit în realitate este de 0,50 euro+TVA/1 oră.
0,50euro*4,52lei/euro=2,26 lei, 2,26 lei*1,19=2,689 lei

Deci tariful de parcare la plata prin SMS este de fapt 2,70lei (TVA inclus) şi nu 2 lei (TVA inclus) cum este afişat.

Cei 0,05 euro reprezintă costul SMS-ului care este specificat.
Şi nu-mi daţi tarifele afişate pe site-ul Primăriei. Vorbesc de tarifele pe care Primăria este obligată să le afişeze în mod corect la locul de parcare.

O să fac şi o sesizare către CJPC Cluj după emiterea facturii de telefonie.

Tariful ce ar trebui afişat (adică cel plătit) este cel de 0,50 euro+TVA", a constatat Valentin şi a semnalat colegilor de pe grupul Info Trafic.

Oamenii sunt supăraţi pentru că sunt minţiţi pe faţă. Cu legea în mâna, practic.

"În loc de 12 lei cu tva inclus se încasează 14.8o. Comisionul e neglijabil. Poate încasa în euro, dar în hcl e specificat clar tariful", îşi manifestă şi Ioan opinia.

Aici puteţi consulta Hotărârea de Consiliu Local care stipulează modificările tarifelor şi zonele de tarifare.

Va întrebaţi, poate, de ce sunt obligaţi să plătească prin SMS? Pentru că parcometrele merg rareori. Şi 12 lei în fise pot cântări muuult!

O fisă de 50 de bani are 6.1 grame. Pentru 12 lei e nevoie de 24 de astfel de fise. Adică 146.4 grame.

Dacă spargeţi puşculiţa şi vreţi să utilizaţi fise de 10 bani, distracţia va fi şi mai mare. O fisă de 10 bani are 4 grame. 12 lei înseamnă 120 de fise de 10 bani. 120x4 grame înseamnă 480 de grame. Adică aproape o jumătate de kilogram de bani!

Comentarii

Ion Andrei

03.03.2017 14:39

Cat timp costul orei de parcare va fi sub pretul unui bilet de calatorie (dus-intors) lumea va prefera in continuare sa mearga cu masina in centru. Eu daca am treaba o jumatete de ora in centru, bineinteles ca iau masina. E cel mai comod. Daca ar fi 10 RON / ora de parcare, m-as mai gandi.

gogu

07.06.2018 11:40

Nu ar fi mai bine sa faca administratia lu' peste, locuri de parcare? Sau sa se mute institutiile publice, finate, primarie, tribunal, teatru, etc la dracu-n praznic pe un camp si sa ne bagam p-ula un el de oras. Ca nu-i instare nimeni sa-l conduca cat de cat. Sa mutam in tot centrul vechi, imigranti, drogati si bisnitari, sa mutam carciumile in strada(ca va fi loc berechet si oricum nu poti fuma inlontru), sa facem din oras numa' piste de biciclete, trotinete si hidrobiciclete, ca oricum va arata ca Detroitul sub administratie democrata. Ca deja subiectul parcarilor in Cluj este supradiscutat iar singura concluzie pertinenta ce rezulta din "efortare" este ca avem o administratie jalnic de proasta. Si niste imbecili de contribuabili care au votat sistematic acelasi rahat. Din 90 incoace!Mi-i plina pu..sca de sfaturi...

hmm

05.03.2017 09:51

"Solutiile" d-lui primar sunt intotdeauna idioate. Iar acum va concura la bagat mana in buzunarul cetateanului cu hotii din guvernul actual. Acelasi stil de dobitoci.care doar cer si nu ofera nimic in loc.(transport comjn rapid electric, piste de biciclete sigure,etc)

Adauga comentariu