Măsuri în AN ELECTORAL: Se desființează parcarea de „La Terenuri”?!

CIORBA REÎNCĂLZITĂ NU MAI ARE ACELAȘI GUST, dar oricând poate fi servită clujenilor, dacă luăm în considerare că ne aflăm într-un an electoral. În acest context, primarul Emil Boc și-a amintit câteva dintre promisiunile mai vechi și a început să le rotească, asemenea unui vinil învechit care-ți zgârie auzul, pe la posturile de radio locale.

Ultima „cirobă reîncălzită”, marca Emil Boc, se referă la desființarea parcărilor de „La Terenuri”, după cum anunță Buletin de Mănăștur.

„Cea mai mare aglomerare de maşini parcate pe spaţiul verde, parcarea ad-hoc de „la Terenuri” situată între două parkinguri construite de primăria clujeană, este în continuare tolerată de administraţia oraşului, în ciuda multiplelor reclamaţii adresate de cetăţeni.

Se pare că sunt şanse, odată cu apropierea campaniei electorale, ca spaţiul verde din zona „la Terenuri” să revină în folosinţa publică, trecând de la stadiul actual, cel mai mare parking ilegal din oraş, la cel de bază publică de agrement.

Primarul Emil Boc a anunţat, ca de obicei, într-o emisiune transmisă live pe facebook, un nou pas făcut pentru revitalizarea zonei. Astfel, în această săptămână a avut loc semnarea „contractului de servicii pentru a realiza studiu de fezabilitate şi planul urbanistic zonal pentru realizarea bazei sportive din Mănăştur pe locaţia „la Terenuri”. E vorba de 4,3 hectare de teren. Am pornit în linie dreaptă. Va trebui să expropriem o parte din terenuri pentru că nu toate de acolo sunt proprietate publică, dar acolo se va realiza, aşa cum am promis, o bază după un model oarecum asemănător celei din Gheorgheni”, notează Buletin de Mănăștur. 

Încă din 2017, conducerea Primăriei Cluj-Napoca a anunțat că pe locul La Terenuri, aflat de ani de zile în paragină, va fi construită o bază sportivă pe modelul celei din Gheorgheni. Teoretic, lucrările ar urma să înceapă cel mai devreme în 2019. 

CITEȘTE ȘI: Pe locul La Terenuri va fi construită o bază sportivă ca în cartierul Gheorgheni

Abandonată la puţin timp după plecarea lui Funar din primărie, aşa-numita zonă La Terenuri a fost în luna mai 2016, obiectul unei petiţii a locuitoriilor cartierului Mănăștur.

Aceştia, prin intermediul unor asociații, s-au adresat Primăriei solicitând amenajarea zonei La Terenuri și transformarea acestui spațiu generos într-un parc cu destinație publică.

Sub pretextul litigiilor cu privire la parcelele de teren care aparțin persoanelor private, primarul Boc nu a fost capabil să adopte o măsură coerentă pentru soluționarea diferendelor existente, astfel încât, zona La Terenuri devine, treptat, o suprafață mlăștinoasă care se degradează permanent.

CITEȘTE ȘI: “La Terenuri“ – noul LEVIGAT de lângă Pădurea Făget

 

sursa foto: manastur.info

 

Adauga comentariu