Măștile de protecție ale Poliției Cluj vin de la niște ”reprofilați” din capitală

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a comandat ieri, în baza unui acord cadru semnat în urmă cu câteva luni, încă o serie de măști de protecție pentru polițiști. Furnizorul este S.C. S.I.A.T. CONSULTING SERVICE S.R.L., firmă deținută de un politician din București, care s-a reprofilat de la protecția datelor la furnizare materiale sanitare. 

Pe 2 septembrie s-a semnat între IPJ Cluj și SIAT Consulting Service un acord cadru cu valoare minimă de 96.000 de lei și valoare maximală de aproape un sfert de milion. Prima comandă s-a făcut în aceeași zi: Achiziție de măști faciale de protecție respiratorie, de unică folosință, în valoare de 16.000 de lei. Cea de-a doua comandă s-a făcut în urmă cu o lună, pe 21 octombrie, în baza unui nou contract subsecvent, în valoare de 25.200 lei. 

* Potrivit actelor care au stat la baza procedurii de atribuire a contractului cadru, cei de la IPJ Cluj au avut de ales între 15 firme ofertante, iar  S.I.A.T. CONSULTING SERVICE S.R.L. pare să fi avut prețurile cele mai avantajoase. 

În acte, SIAT Consulting este deținută de doi asociați: Ilie Alexandru şi Ilie Emilian Ionuţ, cel din urmă fiind candidat pe lista PRU pentru Camera Deputaților şi pentru consiliul local din Sectorul 6  în 2016. În anii anteriori, firma s-a ocupat mai ales cu protecţia datelor cu caracter personal. Ilie Emilian Ionuț a înființat o firmă de consultanță pe agricultură și cu fostul președinte al PRU, Bogdan Diaconu, însă planul lor s-a rispit între timp și firma a fost radiată. 

Obiectul principal al firmei îl constituie activități de consultanță în afaceri și management. 

Cei de la România Furată au descoperit în primăvară că societatea SIAT Consulting SIAT, o firmă cu un singur angajat, a avut 35 de contracte cu autorităţi publice, cărora le-a vândut mânuși, dezinfectanți, măști FFP2, viziere şi combinezoane în martie şi aprilie. Principalul produs vândut, măştile chirurgicale, se vindeau cu 5 lei bucata, comparat cu preţul standard de 2 lei disponibil pe site-uri de retail la vremea respectivă pentru produse cu aceleaşi specificaţii, un semn că firma nu era producătoare ci s-a ocupat cu intermedieri pe durata pandemiei. 

S.I.A.T. CONSULTING SERVICE S.R.L. a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 146.339 de lei (puțin peste jumătate din valoarea maximală obținută în acordul cadru semnat cu IPJ Cluj), iar în 2018 o dubioasă cifră de afaceri nulă: 

 

Activitati de consultanta pentru afaceri si management

Adauga comentariu