Mașina de curățenie trece, mizeria rămâne!

Pe strada Craiova, noaptea trecută, o mașină de curățenie trecea agale, mai mult pe mijlocul drumului, pentru că lateralele erau pline de autoturisme parcate. Utilajul a făcut o tură dus-întors pe această stradă, mai mult degeaba, mizeria rămânând, bineînțeles, printre mașini, pe trotuare, pe lângă mașini. Strada însă a fost bifată și asta este important într-un oraș în care totul se face numai de formă și declarativ.

La începutul acestei luni, administratorul public al municipiului Cluj-Napoca,  Gheorghe Șurubaru, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că dânsul personal a fost pe teren și că problemele majore pentru operatorii de salubritate sunt mașinile parcate, sub care este mult mai greu de făcut curățenie. Însă, a fost găsită o ingenioasă soluție:

„Am inventat un sistem cu nişte ţevi mai lungi care pot intra mai uşor sub maşini, cu un jet, să scoatem în primă fază această mizerie", a afirmat Gheorghe Şurubaru.

Invențiile domnului administrator public rămân însă simple invenții. Declarațiile sale, confruntate cu realitatea din teren, se dovedesc pure fabulații. 

„Curăţenia o ştim cu toţii şi vrem să fie cât mai bine făcută la toată lumea. Intrăm acuma şi pe trotuare, am cerut firmelor să se doteze şi cu turbosuflante  care să poată da funzele de pe trotuare şi nişte aspiratoare manuale cu care să încercăm să adunăm mizeria şi dintre dale şi din alveolele pomilor şi de la  pereţii clădirilor. Procesul acesta este mai complex, nu este chiar aşa cum credem noi, că vii şi dai cu o mătură şi speli. Dacă vrei să obţii rezultate trebuie să procedezi aşa cum scrie la carte”, a declarat Şurubaru.

La modul declarativ, până la finalul acestui an, probabil că orașul nostru frumos și murdar, administrat din vorbe de domnul Șurubaru, se va dota și cu farfurii zburătoare care vor porni din pădurea Baciu spre toate cartierele orașului și vor aspira de la 100 de metri din aer toată mizeria de pe străzi. Mizeria morală, bineînțeles, pentru că cea fizică tot va mai rămâne, mărturie a faptului că la Cluj toate se spun, nimic nu se face!


Adauga comentariu