MARTURIE: Dan Tamas "a lovit peste fata o fetita atat de rau, ca au tinut-o dupa aia trei zile in dormitor, sa nu vada restul”,

Dan Tamas, seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj, plateste azi pentru toate bataile si abuzurile din lunga sa activitate. Orfanii care au locuit in Centrul de Minori si angajatii DGASPC Cluj s-au coalizat si, fara frica, s-au hotarat sa dea in vileag anii de abuzuri "semnate" de acest individ pervers, pus de vicele Ioan Oleleu pe functie.

Orfanii de la Centrul de Primire a Copilului in Regim de Urgenta erau batuti cu bestialitate pe vremea cand centrul era condus de Dan Tamas, actualul director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj, spun cei care si-au petrecut aici ani buni.

Daca palmele peste fata si picioarele in fund erau la ordinea zilei, cateodata, bataile scapau de sub control, povesteste un orfan care a locuit la Gavroche ani buni. Povestea lui e confirmata si de un angajat al institutiei, care spune ca nimeni nu scapa de mania directorului Tamas.

„Odata, a lovit peste fata o fetita, pe care au tinut-o dupa aia trei zile in dormitor, sa nu vada restul”, isi aduce aminte baiatul.

Chiar daca spune ca institutia a incercat sa musamalizeze intamplarea, angajatul DGASPC isi aduce aminte perfect incidentul: 

„Doar cativa copii nu au fost abuzati de Tamas, in special fetele. Mai dadea, insa, si in ele.

In urma cu cativa ani a batut o fetita la care i-a lasat urme pe picioare de la bata cu care a dat in ea.

Nu au mai lasat-o sa iasa din centru pana nu i-au trecut urmele”.

 

"Avea preferatii, lui pe care ii batea din placere"

 

Angajatul DGASPC povesteste ca bataile zilnice erau o rutina. Tamas isi alegea victimele pe spranceana - copii slabi, mici, prea intimidati ca sa se apere sau sa riposteze:

„Ionut avea 30 de kile cu bocanci cu tot. Nu era el usa de biserica, dar nu trebuia batut. Apoi mai era un baiat bolnav de schizofrenie. Avea preferatii, lui pe care ii batea din placere.

E un las ordinar, da in copii ca in hotii de cai, ca stie ca n-o sa-i dea nimeni in cap. L-ati vazut vreodata? E un animal cat o usa de dulap.

Exact cum se comporta cu copiii, asa se comporta si cu cainii lui. Are doi ciobanesti in care da cu picioarele. Asta e profilul omului bolnav si frustrat", sustine angajatul institutiei.

Dan Tamas spune, insa, ca nu a batut niciodata vreun orfan.

 „Nu se pune problema, n-am batut copiii din centru”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.  

sursa foto: realitatea.net

 

 

Comentarii

ingerul

02.08.2014 09:19

cum sa spui o asemenea minciuna iti duci amnte de baiatul care a plecat in germania cum ai dat in el ca la hoti de cai lai lovit cu pumnii cu tot ce apucai iar educatori stateau si se uitau la tine de frica...va veni sfarsitul tau Dictatorule

Alin

02.08.2014 11:18

Ii doresc sa I se intoarca. Acolo in puscarie sa fie batut si batjocorit asa cum a facut el cu saracii copii care nu au nici o putere sa riposteze!!! Atatea cuvinte imi vin in minte cum l-as descrie ca ma bate Dumnezeu ca gandesc asa dar merita!!

orfan

02.08.2014 17:22

Marinela curvo, tu esti urmatoarea, tu si jegul ala de Cosma, casa ti plina de obiecte si alimente din centru hoato !!!, la-i imbracat si pe fiut-o cu haine din donatii. Mergeti la preot, mergeti la calugari, mergeti unde vreti ca de mine nu scapati, cum ati crezut voi ca hotia voastra poate continua pana la infinit, dati-va demisia pana nu e prea tarziu!!!

Degetul

04.08.2014 12:08

Ne mirăm de delicvenţa tot mai crescută, promotorii ei sunt cei care au crescut şi educat aceşti minori. Oare, odraslelelor dacă ar fi supuse la acelaşi tratament, cum ar fi. Şi copii lor sunt răsfăţaţi şi impieliţaţi ca o mulţime de astfel de copii, dar cu siguranţă nu sunt pedepsiţi sau maltrataţi de către ei. De educaţie nici nu se mai pune problema. Problema celor care aplică astfel de pedepse este una aspră judecată de însu-şi Dumnezeu, iar atunci nu trebuie să-şi pună întrebarea -de ce? lacrimile şi durerea lor vor fi mai grele decăt bătăile aplicate minorilor.

Adauga comentariu