Mărturia zguduitoare a unei clujence care a renunțat la serviciile lui Mihai Lucan când a aflat cât e șpaga. Ce a trăit în ICUTR a marcat-o pe viață

O femeie care a ajuns în contact cu somitatea Mihai Lucan, în anul 2014, povestește că nu a avut suficienți bani ca să își ,,cumpere” sănătatea și a fost nevoită să renunțe la operație, în ciuda faptului că se afla într-o condiție fizică gravă provocată de o criză de colică renală.

Orele lungi și chinuitoare pe care le-a petrecut în Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal au lăsat urme adânci în sufletul clujencei. Potrivit Digi 24, femeia a renunțat la operație când i s-a comunicat cât e șpaga.

Filmul evenimentelor s-a petrecut în felul următor: Fosta pacientă a ajuns cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Cluj, acuzând dureri insuportabile. Femeia nu se putea deplasa din cauza crizei de colică renală. Medicii i-au administrat calmante și au trimis-o pentru investigații mai amănunțite la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal. Când femeia a ajuns acolo a început calvarul.

După ce a fost ajutată de un brancardier inimos să ajungă pe holul Institutului și să se așeze, a fost nevoită să strângă din dinți și să aștepte timp de 12 ore deoarece personalul medical nu a băgat-o în seamă.

„Am avut naşteri, dar n-am avut asemenea dureri. Groaznic. Te lasă… vedeam şi pe alţii… te lasă să agonizezi. Nimeni nu a venit să mă întrebe, nimeni nu a venit să facă o fişă medicală”, a relatat clujeanca.

Potrivit sursei citate, medicii de gardă de la ICUTR care au preluat-o, în final, i-au spus tranșant că nu au cu ce să o ajute și au sfătuit-o să apeleze la serviciile lui Mihai Lucan, la clinica lui privată. Aceștia i-au spus și cât e nota de plată. Când a aflat suma, astronomică pentru bugetul unui român obișnuit, femeia a renunțat la intenția de a se lăsa pe mâna ,,zeului” Mihai Lucan.

 „La un moment dat ajunsesem la 3.800 de euro cam aşa. Foarte repede calculam şi mă gândeam: Doamne, Dumnezeule, de unde atâţia bani. Şi soţul meu zice: Domnul meu, noi am venit la o instituţie de stat, suntem asiguraţi, cotizăm, totuşi…”, a declarat femeia pentru Digi 24.

Fosta pacientă îl acuză pe medicul Mihai Lucan de practici imorale. „Se duceau plasele, se dădeau plicurile nici fără cea mai mică jenă!”. Femeia mai spune că în clinica privată a chirurgului nu scăpai fără să îți cumperi sănătatea, indiferent ce probleme și nevoi aveai.

Despre practicile marelui chirurg Mihai Lucan și caracatița creată de acesta a povestit și un fost angajat al ICUTR. Dezvăluirea omului de la care a pornit dosarul lui Mihai Lucan o puteți citi aici.

Comentarii

irinel

06.01.2018 19:30

Pana si o operatie sau investigatie de 5 - 10 minute nu le puteai efectua in ICUTR.. Toata aparatura era sus in deal.

Mishu

06.01.2018 20:13

Departe de mine gandul de a-l sustine pe nenea Lucan, ceea ce a facut este grav de tot si isi merita soarta!! Degeaba are poze cu papa, patriarhul, mitropolitul etc, ca nu e crestin! Dar din ce afirma doamna ar fi un pic de rusinica si la adresa celor care erau de garda. Cum adica „i-au spus transant ca nu au cu ce sa o ajute si au sfatuit-o sa apeleze la...”? Adica spitalul ala era chiar gol? Ca o hala? Ma gandesc ca era de datoria lor macar sa incerce sa o ajute cu ceva calmant, macar cu ceva in regim ambulator, nu? Oare chiar asa de mare era teama de Lucan? Ii dau dreptate acelui avocat care s-a oferit pro bono sa le reprezinte pe victime, cu atat de putine informatii e greu de construit un caz de malpraxis direct impotriva lui Lucan. Felicitari dl Alexa pentru investigatii, Doamne ajuta sa se faca dreptate!

Cristi

06.01.2018 21:41

Groaznice dureri dau pietrele, mai ales daca nu sti ca de la ele vin. De aceea profita rahatul de oameni, in acele momene ti-ai da si casa. Ofer un pont care la mine a functionat cateva zile pana am eliminat: masaj continuu cu ulei (de gatit) pentru disiparea durerii. Am tinut-o 9 ore tot asa in una din zile.

A.

07.01.2018 00:10

semne bune anul n-are, cat lucan nu-i la racoare/si cat alți lucani mai mici isi cam fac de cap pe-aici!

Adauga comentariu