Mărturia jurnalistului Răzvan Dumitrescu la întâmplarea în care Nasra și Ponta s-au „complimentat” cu „ȘOBOLAN” și „TRĂDĂTOR” pe holurile televiziunii NCN

Doi foști social-democrați, care în urmă cu mai bine de un an se înjurau pe holurile televiziunii NCN, au ajuns colegi de partid. Vorbim de Horia Nasra, fost președinte al PSD Cluj și Victor Ponta, președintele Pro România. Primul a migrat, alături de Cornel Itu, un alt PSD-ist din Cluj, la Pro România.

În primăvara anului trecut, Nasra și Ponta își adresau epitete precum „șobolan” sau „trădător”, când s-au întâlnit pe holurile televiziunii NCN, între emisiunile jurnaliștilor Victor Lungu și Răzvan Dumitrescu, la care cei doi erau invitați. Răzvan Dumitrescu își amintete cum s-a derulat exact pățania tragi-comică dintre cei doi.

„A fost o chestie foarte interesantă pentru că Ponta era deja plecat din PSD, Nasra era în PSD, șeful filialei. Nasra fusese invitat la Victor Lungu în emisiune, dar avea emisiune înainte de emisiunea mea, deci Nasra ieșea de la emisiunea lui Victor Lungu și eu intram în studio cu Victor Ponta. S-au întâlnit cei doi, iar prima remarcă a fost a lui Nasra: „Trădătorul!”, după care s-a ajuns la schimburi dure de cuvinte, până inclusiv la „șobolan”, „excremente de șobolan”, cuvinte pe care Ponta i le-a adresat lui Nasra. A fost o chestie greu aplanată. Noroc că unii intrau și alții ieșeau că altfel vă dați seama ce ar fi însemnat să se întâlnească în aceeași emisiune. Acum constat că „excrementele de șobolan” s-au adunat în partidul „trădătorului”. Ce înseamnă politica: înghiți orice dacă trebuie. Este extraordinar de interesant”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Răzvan Dumitrescu.

Întâmplarea a durat aproximativ 5 minute, iar cei doi au fost violenți doar în limbaj, nu și fizic. În afara cuvintelor dure pe care cei doi și le-au aruncat, Victor Ponta a mai avut o reacție interesantă.

„Prima reacție a lui Ponta a fost: „Nu te cunosc, nu știu cine ești”. Ponta nu știa că Nasra e din PSD și că e șef de filială. Sau știa, dar dorea să îl minimalizeze. Ambele variante pot merge împreună pentru că toate sunt adevărate. Putea să nu îl știe din cauză că Nasra era în umbră. S-a confirmat și la alegeri cât de relevant a fost Nasra”, a adăugat Răzvan Dumitrescu.

Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj, a fost demis recent. Noul președinte al filialei locale este Liviu Alexa. Pe fondul schimbării conducerii, deputații Nasra și Itu au părăsit PSD.

Adauga comentariu