Martorii Venirii Metroului la Cluj-Napoca insistă

“Metroul din Brescia poate fi model pentru Cluj-Napoca”, ne scrie viceprimarul Dan Tarcea pe pagina de Facebook. Și dă-i și luptă, neicusorule cu date de pe Wikipedia, să-ncerce să ne convingă de utilitatea inutilității, când ar fi alte soluții la îndemână pentru a rezolva problemele acum, nu peste 20 de ani.

(Apropos Domnudan, vă așteptăm să discutăm pe temă, dacă vă lasă Șefu’ și propria conștiință, la NCN Cluj, oricând după 1 Mai. Doar sunați sau trimiteți un sms. Altfel toate discuțiile azvârlite în spațiul public și argumentate de după microafoanele celor care fac plecăciuni la portofele le considerăm simple manipulări și intoxicări de presă)

Revenind, metroul din Brescia a costat 575 de millioane de Euro (bani publici) pentru cei 13,7 kilometri și 17 stații pe care le are. Poate aflăm și de unde facem rost de acești bani. Mai les că Emil Boc evalua costurile construirii unui metrou în Cluj-Napoca (în 2015) la 5 miliarde de Euro. Care bani se întreba: „Da’ cine credeţi că are cinci miliarde de euro?”. Și concluziona: ”Metroul nu este o soluție pentru Cluj!”

Între timp, vedem că a devenit.

S-au găsit cumva sursele de finanțare și noi nu știm, sau acești noi Martori ai Metroului sunt numai în foame de bani pentru ca amicii politici musai să facă Studiile de Fezabilitate care se vor prăfui inutile prin sertare?

De ce nu se zbat cu aceeași fervoare să prelungească linia existentă de tramvai?

CITEȘTE MINCIUNILE ELECTORALE ALE LUI BOC DIN 2012: Emil Boc promitea în 2012 prelungirea liniei de tramvai până în Florești. Marius Nicoară, co-președinte PNL: „Clujul nu mai poate fi guvernat cu minciuni!”

A, pentru că nu s-ar justifica la costuri un Studiu de Fezabilitate de 3 milioane de lei și lor chiar le trebuie acești bani pentru niște para-ndărăt pentru la anul, pentru campaniile electorale care vin?

Că altfel nu văd zbaterea publică a bla-bla-ului pe temă pe care-l toacă acești băieți deștepți ai necesității metroului în Cluj-Napoca, cu obstinație, de câteva săptămâni!

Adauga comentariu