Marșul Cluj Pride de la Cluj, pentru susținerea comunității gay, condus de viceprimarul din Koln. Aproape o mie de participianți au mărșăluit pe străzi

Aproape o mie de persoane - membri și susținători ai comunității LGBT - au participat sâmbătă seara la marșul Cluj Pride, pentru susținerea comunității gay. Participanții au puratt în mâine stegulețe în culorile curcubeului, dar și pancarte pe care au inscripționat mesaje prin care atrag atenția că persoanele cu orientări sexuale diferite există și fac parte din societate. 

Participanții la marș s-au adunat la ora 17:00 pe platoul din fața Sălii Sporturilor "Horia Demian", iar la ora 18:00 au pornit în marș pe Splaiul Independenței - strada 1 Decembrie - Podul Garibaldi și au revenit pe platoul Sălii Sporturilor. În fruntea marșului s-a aflat viceprimarul orașului Koln, înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca, Andreas Wolter. Acesta este susținător al comunității LGBT și chiar el este căsătorit, din 2013, cu partenerul său și spune despre el că este un tată mândru, întrucât are 2 fete din prima căsătorie.

"Sunt un reprezentant oficial al Primăriei Koln, sunt mândru că sunt aici pentru a-mi afirma sprijinul pentru comunitatea LGBT din oraşul înfrăţit Cluj-Napoca. Suntem aici pentru că municipiul Cluj-Napoca este un oraş european, facem parte din Tratatul de la Lisabona, unde se vorbeşte despre identităţile sexuale, care sunt valori europene pe care le împărtăşim. (...) Voi aí fi meritat acum să fiți în centrul orașului, nu la marginea acestuia. Cluj-Napoca este un oraş al tinerilor, un oraş european, aş fi mândru dacă administraţia locală şi primarul ar sprijini aceste grupuri minoritare sexuale.", a spus Andreas Wolter

La marșul Cluj Pride au fost prezenți  și consululul onorific al Olandei la Cluj, precum și consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca. Cei doi au transmis mesajele de susținere ale țărilor lor, față de comunitatea gay din România.

"Franța este cu voi. Și nu uitați că aveți puterea să schimbați ceva, aveți puterea votului. Mergeți și votați, că ultima dată ați uitat să o faceți. Este dreptul vostru, trebuie să îl folosiți, noi în Franța am tăiat capul pentru asta", a spus Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca

Pascal Fesneau

Marșul din acest an, organizat pentru a doua oară consecutiv, s-a desfășurat sub motto-ul "Suntem aici". Participanții la marș au scandat lozinci precum "E ok să fii gay", "Strada e și a noastră" sau "Și noi suntem aici"

Comunitatea LGBT a solicitat Primăriei Cluj-Napoca autorizare pentru desfășurarea marșului într-o zonă centrală însă autortiățile au refuzat solicitarea și au aprobat traseul din jurul Sălii Sporturilor.

Adauga comentariu