Marius Nicoară își atacă fostul coleg de partid: Motivele de revocare a patru membri ai Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj sunt ilegale

Senatorul ALDE, Marius Nicoară îl atacă pe fostul său coleg de partid, Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj. Fostul liberal îi solicită vicepreședintelui forului județean să respecte legile țării atunci când propune proiecte de hotărâre. Senatorul clujean face referire la propunerea de revocare a celor patru membri provizorii ai Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca. 

„Doresc să fac un apel public catre Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, dl Marius Mînzat, prin care îi solicit în mod imperativ să respecte legile țării în exercitarea atribuțiilor funcției pe care o ocupă și cu precădere atunci când propune sau inițiază spre aprobare în plenul Consiliului Județean Cluj proiecte de hotărâre.
Consider că motivele de revocare a celor 4 membri provizorii din Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A. (dl Federiga Viorel, dl Popa Irimie, dl Pop Ioan și dna Konnert Agnes) sunt ilegale și nejustificate conform prevederilor OUG nr. 109/2011 art.5, art.12 alin (3) și alin (4), alin (6)și 60 alin.(1) și art. 64^1 alin (1) și alin (2), cu atât mai mult că aceeași membri au fost selectați ca îndeplinind competențele necesare de administratori de către însuși Consiliul Județean Cluj”, a scris Marius Nicoară, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Senatorul ALDE consideră că sub conducerea celor patru membri, aeroportul a înregistrat o creștere importantă a traficului și a profitului.  

„Sub conducerea celor 4 persoane, a căror revocare este acum cerută pe motive de nerespectare a obligațiilor din mandat, Aeroportul a înregistrat o creștere importantă a traficului de pasageri de la 1.880.000 la aproape 3.000.000 de pasageri. În mandatul lor de 2 ani, Aeroportul a înregistrat un profit de aproximativ de 8 milioane de euro reflectat în dividente de peste 2,2 milioane de euro pentru Consiliul Județean Cluj.
Înlocuirea membrilor actuali ai Consiliului de Administrație care au astfel de rezultate performante și numirea avocatului personal al lui Alin Tișe, respectiv dl Lăpușan Mihai Răzvan și tatăl angajatei d-lui Lăpușan, dl Daniel Persu, consider ca e un abuz. Mai mult, este o încălcare flagrantă a legii nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice numirea acestora fără o selecție prealabilă, când există alți candidați selectați în urma procedurii de selecție organizată de Consiliul Județean Cluj”, a mai scris Nicoară.

Senatorul ALDE amintește și despre faptul că în ultimele 18 luni, Alin Tișe a blocat constant activitatea aeroportului, cea mai profitabilă societate comercială aflată în subordinea Consiliului Județean. 

„Consiliul Județean Cluj a plătit un expert independent pentru selecția administratorilor Aeroportului care a făcut parte din comisia de selecție și deși există membri desemnați în urma procedurii desfășurate în baza OUG nr. 109/2011, au fost stabilite persoanele anterior menționate după niște criterii total subiective și în mod ciudat, apropiate Președintelui Consiliului Județean Cluj.
În ultimele 18 luni, Consiliul Județean Cluj a blocat în mod constant activitatea Aeroportului, neaprobând proiecte pentru acesta, cum ar fi de exemplu proiectul pentru realizarea unui terminal cargo și proiectul intermodal pentru pasageri și marfă.
Consider că Aeroportul este cea mai importantă și profitabilă regie autonomă a Consiliului Județean Cluj dintre regiile și unitățile subordonate Consiliului Județean Cluj și nu poate fi lăsată la îndemâna capriciilor, mofturilor și intereselor personale ale unor conducători care nu doresc să respecte legile României în activitatea lor”, a mai scris Nicoară.  

Adauga comentariu