Marius Bucur a finalizat Turul Romaniei pe Granita cu Bicicleta, sustinut de Iulius Group

Tanarul Marius Bucur a reusit sa faca Turul Romaniei pe Granita cu Bicicleta, fiind sustinut in demersul sau de grupul de companii Iulius, sponsor oficial. Saptamana trecuta, chiar in ziua in care a implinit 26 de ani, biciclistul a ajuns din nou in punctul din care a pornit aventura sa, la Oradea, dupa 30 de zile de pedalat.

Initiativa clujeanului Marius Bucur, aceea de a strabate tara pedaland cat mai aproape de linia imaginara a granitelor, a beneficiat de sprijinul grupului de companii Iulius, un sustinator activ al proiectelor care pun in valoare oamenii si locurile frumoase ale tarii. Tanarul a fost insotit in tur de tatal sau, amandoi parcurgand, in total, peste 3.000 de kilometri.

Pentru ca vremea a fost favorabila, cei doi au pedalat, in medie, 100 de kilometri pe zi.

„Acest tur a fost cea mai lunga calatorie de pana acum, dar si cea mai solicitanta, din toate punctele de vedere. Multumesc Iulius Mall pentru ca m-a ajutat sa realizez aceasta calatorie, in care am descoperit ca Romania este o bucatica de pamant minunat, de care prea putini dintre noi ne-am convins cu adevarat. Totul a fost diferit fata de ce am vazut si am facut pana acum. Tocmai de aceea am ales acest traseu al turului, pe care nu l-a mai facut nimeni pana acum, si ma bucur ca am primit sprijinul Iulius Mall in materializarea proiectului. Mi s-a intamplat de multe ori sa ma opresc din pedalat, sa ma uit in jurul meu si sa nu-mi vina a crede ochilor ca sunt chiar in tara mea, in Romania”, a spus Marius Bucur, initiatorul proiectului Turul Romaniei pe Granite cu Bicicleta.

In calatoria lor, cei doi biciclisti au parcurs toate formele de relief, trecand peste munti, podisuri, dealuri, campii, delta si malul marii. Cea mai mare altitudine atinsa a fost de 1.416 m, in Pasul Prislop din Muntii Rodnei, acolo unde inca au mai gasit zapada. Au mers pe pamant, nisip, pietris, piatra cubica, ciment si asfalt. Dincolo de toate, au intalnit oameni frumosi, care le-au oferit apa, mancare si fructe si i-au invitat sa se odihneasca in casele lor. De altfel, 70% din nopti le-au dormit in cort, iar 30% in unitati de cazare, la prieteni ori cunostinte.

Tanarul Marius Bucur, pentru care sportul este un stil de viata, are in plan si alte proiecte solicitante.

„Anul acesta vreau sa parcurg cateva tururi de anduranta, cum ar fi Transalpina, Transfagarasanul si Transbucegii. Planurile marete sunt pentru anul viitor, cand vreau sa merg intr-un tur al Europei, care sa cuprinda cele mai mari capitale, metropole si orase si a carui durata va fi de 3 - 4 luni. Estimez ca vor fi pedalati 6.000 de kilometri”, a declarat Marius Bucur.

Adauga comentariu