Marius Balo, clujeanul închis în China, uitat în penitenciar de Crăciun! Autoritățile române promiteau că-l aduc în România

În octombrie 2019, scriam în Ziar de Cluj cum „Ministerul Justiției s-a ținut de cuvânt! Asta, după ani întregi în care Marius Balo, clujeanul închis în China pentru o fraudă de 80 de dolari, Curtea de Apel Cluj a decis transferul lui în România”. 

Din păcate, Marius Balo e tot în China, tot la închisoare, unde și-a petrecut Crăciunul. De fapt nu a petrecut nimic, pentru că nu avea ce să petreacă. 

Conform Gherleanul, instanţa din România, respectiv Curtea de Apel Cluj, a recunoscut hotărârea de condamnare pronunțată de instanța chineză și a dispus transferul lui Marius Balo într-un penitenciar din România. Sentința definitivă și mandatul de executare a pedepsei au fost înaintate către Ministerul Justiției din China.

La data de 14 noiembrie 2019, chinezii au solicitat Ministerului Justiției din România o serie de asigurări, privind continuarea executării în România a pedepsei lui Marius Balo.

În data de 11 decembrie 2019, societatea Iordăchescu & Asociaţii a solicitat Ministerului Justiției să comunice stadiul procedurii de transferare în România a lui Balo.

Răspunsul Ministerul Justiţiei a venit, însă nu e concludent:  „Suntem încrezători că răspunsul părții chineze va fi favorabil realizării transferării în perioada următoare, în condițiile legii”. 

Balo a fost condamnat la mulți ani de închisoare pentru o fraudă financiară. Balo nu a negat niciodată că nu ar fi comis infracțiunea de care este acuzat, însă a mărturisit că se teme că va ajunge să facă 30 de ani de închisoare în niște condiții inumane.

Adauga comentariu