Maria Nazionale a ajuns la Cluj: simt aici o afectiune speciala

Dupa un concert de senzatie la Bucuresti, la Sala Radio, diva muzicii napoletane a sosit deja la Cluj, pentru recitalul care va avea loc duminica, la Sala Sporturilor "Horia Demian". Cantareata si-a destainuit emotiile si viziunea muzicala in cadrul unei conferinte de presa in care a marturisit secretul muzicii sale.

Degajata si zambitoare, Maria Nazionale a discutat aproximativ o jumatate de ora cu presa, organizatorii si cu oficialii EBS, compania care a sponsorizat concertul de la Cluj. 

"Publicul pe care l-am vazut ieri la Bucuresti e un public cald, se simte ca romanii sunt legati inca de radacini. Italienii sunt un popor pierdut in ceea ce priveste muzica, teatrul, cinematogarfia. La noi, televiziunea ii face pe toti sa para la fel, pe cand aici lumea e cu traditiile. Sunt incantata ca am intalnit oameni adevarati.Si aici, la Cluj, simt o afectiune speciala", a marturisit ea. 

Artista e convinsa ca muzica italiana a fost mereu iubita de publicul din toata lumea, fie ca e vorba de muzica napoletana, de opera, de Caruso ori de Placido Domingo, Celentano, Pino Daniele sau Laura Pausini.

"Inainte de a veni in Romania la concerte am incercat sa inteleg asemanarile dintre limba italiana si romana, sa vad de ce exista un asemenea interes pentru muzica noastra, mai ales din partea tinerilor. Eu am ascultat muzica napoletana inca din copilarie, cand ascultam cu bunica mea cate un disc in fiecare duminica. Locuitorii din Napoli au un stil deosebit de a-si trai viata si acum: se trezesc si isi sufleca manecile pentru a primi orice provocare in fiecare zi, pentru ca se simt dati la o parte de catre politicieni. Sunt mereu deschisa la stiluri noi, pentru ca trebuie sa stau cu urechile ciulite la toate stilurile muzicale", a mai spus ea. 

In privinta succesului de care muzica napoletana si cantecele sale se bucura desi nu e o limba foarte cunoscuta, cantareata a apreciat ca acest stil place pentru ca "e ceva adevarat, e cantat din inima, cu patos".

Daniel Metz, managerul EBS Romania si-a exprimat bucuria de a contribui la acest concert, in conditiile in care e un fan al muzicii italiene si a lansat un apel la implicare pentru mai multe concerte importante la Cluj.

"M-as bucura daca s-ar face un front comun pentru aducerea unor mari artisti si la Cluj. Avem un stadion, vom avea o sala frumoasa in curand, e pacat sa vedem ca toate concertele mari se fac la Bucuresti. Trebuie sa ne implicam asumandu-ne sa platim bilet de intrare, nu sa ne inghesuim doar la concertele cu intrare gratuita", a spus acesta. 

Concertul Mariei Nazionale la Cluj va avea loc la Sala Sporturilor duminica, de la ora 20. Pana acum s-au vandut aproximativ 2.000 de bilete. 

Comentarii

flegmenta

04.10.2014 00:24

Mamaica asta nu seamana cu poza ciutei cu care ne-ati spamat in ultimele luni peste tot.

dan stef

04.10.2014 15:08

maria este o mare cantareata si o femeie deosebita asta veti vedea in concertul si in prezenta ei in cluj

Adauga comentariu