Marele primar Emil Boc isi bate joc de orasul nostru! Nici acum nu e decisa soarta licitatiei pentru repararea Podului Traian

Cu toate ca au trecut deja opt luni de la deschiderea ofertelor pentru modernizarea podului Traian, surpat in vara lui 2013 pe o portiune de aproximativ 20 de metri din trotuar, licitatia nu a fost nici acum adjudecata. Edilul Emil Boc promite la fiecare inceput de an reabilitarea podului.

Ofertele pentru investitia estimata la 6,7 milioane de lei s-au deschis in 20 iunie 2014, iar de atunci se afla in faza de evaluare. In tot acest timp circulatia pe podul afectat se desfasoara cu dificultate.

Printre ofertanti s-au numarat firme de casa ale Primariei care au beneficiat de mai multe contracte cu statul in ultimii ani. Procedura se desfasoara offline, iar criteriul de selectie este pretul cel mai scazut.

In aceste conditii, cea mai avantajoasa oferta este cea a societatii Dacia Faber, cea care a pus la bataie 5.430.660 lei. In luna octombrie a anului trecut DRDP Cluj a incheiat cu firma SC Dacia Faber SRL un contract de 3,5 milioane de lei, fara TVA. Contractul vizeaza servicii de proiectare, obtinere avize si executia lucrarilor pentru Drumul de centura in municipiul Oradea – etapa a doua – reparatia podului vechi Crisul Repede. Dacia Faber a mai depus oferte si la contractele pentru consolidarea zonei afectate de alunecari de teren la Centrul de Management Integrat al Deseurilor, castigat de SC CECONI Bixad, si modernizarea podurilor de pe traseul liniei de tramvai, in cadrul proiectului pe fonduri europene pentru refacerea tramei stradale, licitatie la care oferta sa a fost respinsa.

Una dintre favoritele municipalitatii atunci cand vine vorba de contracte, Diferit SRL a depus si ea o oferta pentru acest contract in valoare de 5.976.542 de lei.

In ultimii zece ani intretinerea si modernizarea drumurilor din municipiul Cluj-Napoca s-au realizat de societatile Diferit si Kiat. Au incasat zeci de milioane de lei in fiecare an, totalizand aproape 508 milioane de lei in perioada 2004-2014. Diferit SRL a fost infiintat in 2001 la Cluj-Napoca si ii are asociatie pe Nicolae si Denisa Petri. Administrator este Grigore Vadean, iar obiectul de activitate este “Lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor”. In ultimii zece ani societatea a avut un parcurs ascendent – de la 9,2 milioane de de lei cifra de afaceri in 2005 la peste 40 de milioane in 2008 si 2009, ajungand la o cifra de afaceri de 132 de milioane de lei in 2013.  De asemenea, profitul societatii a crescut an de an, de la 1,6 milioane de lei in 2005, la maximul de 9,8 milioane in 2012 si 6,5 milioane de lei in 2013.

Celelalte oferte pentru refacere podului Traian au venit din partea SC ARL Cluj SA, cea mai mare oferta – 5.994.021 lei si SC Doralex SRL – 5.886.229 lei. ARL mai are un contract cu Primaria pentru modernizarea podurilor din zona industriala a Clujului in valoare de 6,2 milioane de lei.

 

Adauga comentariu