Manual de utilizare a CMID, în cârdășie cu RADP și stația de Osmoză inversă, pe înțelesul Agenției de Mediu

Alin Tișe încearcă să obțină de la Agenția de Mediu avizul pentru a putea da în funcțiune Centrul Integrat de Management al Deșeurilor. Doar că situația este ceva mai complexă decât vrea Tișe să recunoască. Acolo se încearcă, împreună cu RADP Cluj să se obțină bani curați din gunoi, iar Agenția de Mediu are acum ocazia să nu fie părtașă la această afacere.

Agenția Pentru Protecția Mediului Cluj a transmis prin directorul executiv, Leana Mureșan, că a existat o discuție preliminară, Consiliul județean Cluj a depus documentația, aceasta urmează să fie analizată și se va lua o decizie. Potrivit lui Tișe, doar aceste avize mai stau în calea CMID-ului, însă ar putea să nu fie atât de ușor de obținut, dacă Agenția de Mediu ține cont de o serie de aspecte. Ziar de Cluj a realizat o schiță menită să exemplifice circuitul gunoiului:

1. Stația de piroliză și de osmoză nu sunt pe nicăieri. Fără astea, dacă Agenția de Mediu dă autorizațiile, a doua zi ar trebui să aibă un denunț penal și DNA, în gât. Poate cei de la Agenţia de Mediu nu ştiu cum e cu piroliza de la groapa RADP şi cu staţia de levigat de la CJ şi ce perpetuum mobile de spălat bani se vrea a se face acolo.

2. Tşe vrea să care goz de la Celula 1 la prăjit în piroliză la RADP, apoi prăjeala înapoi la CMID să producă levigat pe care să-l clarifice cu Klarwin la staţia de osmoză. Și pentru asta speră să primească autorizaţie de mediu.

3. Deci, levigatul de la Celula 1 se va căra la osmozat înapoi la KLARWIN upon Zăpodie? Și pentru asta speră să primească autorizație? Dar autorizaţia pentru transport material netoxic/toxic de unde o scoate?

4. "Clădirea de peste deal" evident, nu va fi gata nici anul viitor. Utilajele care ruginesc acolo în ploaie au ajuns să fie învechite de noi. Alea nu aveau capacitatea necesară nici când le-au adus. Alea trebe demontate și aduse altele. Alți bani, altă distracție - pe banii cui? Tu-le muma de procurori adormiţi ai DNA Cluj!.

Adauga comentariu