Manevra marca Platon: a facut lucrari ilegale si a ramas cu o paguba de 3,6 milioane de lei

SC Drumuri si Poduri Judetene SA, societate aflata in subordinea Consiliului Judeten Cluj si condusa de fostul prefect al Clujului, Calin Platon, a efectuat in mod ilegal, la trei drumuri din judet, lucrari in valoare de peste 3,6 milioane de lei.  Apoi a intins mana catre Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Cluj pentru decontare. Ce a uitat insa Calin Platon a fost sa intocmeasca un contract de executie cu RAADPP, asa ca regia refuza acum sa-i deconteze lucrarile. In plus, RAADPP acuza conducerea DPJ Cluj de ilegalitati si spune ca nu exista nicio dovada ca aceste lucrari au fost, intr-adevar, efectuate.

In primul semestru al anului trecut, DPJ Cluj a cheltuit pentru trei santiere (Dej-Gherla, Gilau-Huedin si Turda) peste 3,6 milioane de lei. Banii au fost cheltuiti pentru “intretinere imbracaminti asfaltice”, lucrari efectuate in lunile martie, aprilie, mai si iunie ale anului 2014 si “strat binder” in aprilie 2014. Apoi, desi nu exista un contract de executie semnat cu RAADPP, in iulie 2014, societatea condusa de Platon s-a indreptat catre regia judetului si a cerut ca banii sa-i fie decontati.

Va rugam sa verificati si sa confirmati stadiul fizic al ucrarilor executate”, a transmis DPJ o solicitare catre RAADPP, in care enumera si cheltuielile ce trebuie decontate. Dar acestia din urma refuza sa le plateasca lucrarile in valoare de peste 3,6 milioane de lei, pentru ca “din documentele primite nu rezulta ca lucrarile sunt facute legal, respectiv pe baza unui contract de executie in baza caruia DPJ Cluj sa fie autorizata sa execute aceste lucrari”.

Solicitarea de verificare unor lucrari dupa terminarea acestora si nu pe timpul desfasurarii lor arata ca, in mod obisnuit, unii diriginti ai regiei noastre au un mod de lucru deficitar si ilegal. Probabil solicitarea DPJ Cluj vine deoarece, in mod curent, unii diriginti nu verifica si nu certifica pe teren, zilnic, in scris, cantitatea si calitatea lucrarilor care se executa. Acest obicei trebuie eliminat, iar impotriva celor vinovati de aceste practici trebuie luate masurile legale care se impun. Nu este admisibil ca cineva sa faca un referat de plata a unor materiale si ucrari pe care nici nu le-au vazut si care poate nici nu s-au executat”, a fost raspunsul directorului economic al DAADPP, Saveta Mindru.

La randul sau, directorul RAADPP, Mircea Avram, spune ca nu va plati niciun leu din cei peste 3,6 milioane de lei pe care DPJ Cluj sustine ca i-a cheltuit pentru refacerea unor drumuri din judet.

Acele lucrari au fost facute in lunile martie, aprilie, mai si iunie ale anului 2014 fara a avea dispozitie de santier, fara a avea nimic. Atunci, la conducerea RAADPP nu eram eu, ci domnul Bota. Aceste lucrari nu au fost legale, iar eu asa ceva nu pot plati. E vorba, totusi, de 36 de miliarde de lei vechi. N-a fost dispozitie de santier, n-a fost nimic. Nu este normal ca cineva sa intre pe drumuri si sa faca lucrari de capul lor si pe banii altuia. Eu asa ceva nu semnez. O sa sesizez autoritatile abilitate sa verifice situatia de acolo”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Mircea Avram, directorul RAADPP.

Directorul Drumuri si Poduri Judetene Cluj, Calin Platon, nu a putut fi contactat pentru a-si spune pozitia referitoare la acuzatiile care i se aduc.

Comentarii

terente

05.05.2015 19:09

Platon a vrut sa fie si executatnt si administrator. Si a propus Hotararari de CJ.Si a iesit scandal VeziMarele plan cu drumurile judeţene, în vizorul DNA Cluj ... pewww.clujust.ro › DEZVĂLUIRI / ANCHETE  Avram face nestingherit acelasi lucru fara hotararari de CJ. Pe sestache. Ce face DNA cluj?

grig

06.05.2015 10:12

Ce cunostinte in domeniu are acest domn Platon ca sa conduca o asemenea institutie ?

Adauga comentariu