Mândria de a fi român a lui Dragnea se oprește la poarta pușcăriei. UDMR cere: limba maghiară în prefecturi și deconcentrate, plăcuțe bilingve în parcuri și eliminarea pragului de 20%

Iar pentru acestea Kelemen Hunor iese pe sticlă și lasă să se înțeleagă că UDMR ar putea vota pentru demiterea Guvernului. Cică: “Nici o moțiune care a trecut nu a adus ceva mai rău”.

Declarațiile au fost făcute de Kelemen Hunor după o întâlnire tete-a-tete cu liderul PNL, Ludovic Orban.

”Dacă există o majoritate pentru o anumită direcție (pentru demiterea Guvernului – n. red.), noi o vom respecta”, a declarat Kelemen Hunor.

”Nicio moțiune care a trecut nu a adus ceva mai rău”, a adăugat el.

Între timp, evz.ro anunță faptul că PSD ar fi acceptat propunerile UDMR privind introducerea în lege a unor prevederi noi care extind folosirea limbii materne a minorităților în instituțiile publice, prin renunțarea la pragul de 20% stabilit prin legea administrației publice locale.

PS: Să fie clar, Ziar de Cluj și NCN nu sunt împotriva folosirii limbii materne în instituțiile publice acolo unde se impune – noi suntem împotriva fățărniciei politice, a celor care una adeclară în campania electorală și alta palică când văd spectrul pușcăriei și a celor care profită de orice situație, indiferent de consecințe, în interes personal.

Adauga comentariu