Mandate noi de parlamentari, aceleași spații închiriate de la Primărie pe bani mărunți

Parlamentarii clujeni nu vor să bage adânc mâna în buzunar pentru chiria spațiilor, așa că au cerut din nou sedii de la Primărie. Emil Boc și consilierii locali au făcut o nouă faptă bună și au aprobat prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor de parlamentari pentru trei parlamentari.

În timp ce alții plătesc chirii de mii sau chiar zeci de mii de euro, legea le permite politicienilor să închirieze spații la prețuri de nimic, în buricul târgului. Aceștia profită la maxim de această lege și cu fiecare mandat câștigat depun cerere fie pentru prelungirea contractului existent, dacă se află la al doilea sau al treilea mandat, fie pentru un contract nou, dacă se află la primul mandat. La ultima ședință de Consiliu Local, a fost aprobată prelungirea contractelor de închiriere pentru trei parlamentari clujeni -  Marius Nicoară, Adrian Oros și Laszlo Attila. De mai mulți ani, cei trei politicieni plătesc chirii foarte mici, o sumă de buzunar pentru sediile de pe bulevardul Eroilor și strada Inocențiu Micu Klein închiriate de către municipalitate.


UMDR-istul Laszlo Attila achită Primăriei Cluj-Napoca 27 lei lunar pentru spațiul în care își desfășoară activitatea cabinetul său, pe strada Inocențiu Micu Klein. Senatorul liberal Marius Nicoară achită ”fabuloasa” sumă de 37 de lei într-un oraș scump și bine cotat economic, dar nu se poate comenta, legea le permite politicienilor să închirieze spații pe sume mici, că deh, trebuie să strângă cureaua cât mai mult când e vorba de cheltuieli de serviciu și să nu aibă grija zilei de mâine pentru a fi utili națiunii. Revenind, Marius Petre Nicoară are cabinet nu oriunde în Cluj, ci tocmai pe bulevardul Eroilor, o zonă unde societățile comerciale plătesc chirii la prețul pieței, sume între 6.893 lei și 50.217 lei/lună. Tot în aceeași zonă și adresă cu Nicoară își desfășoară activitatea și deputatul liberal Adrian Oros care plătește 47 de lei/lună pentru chirie.


Legea nr. 334 actualizată prin Ordonanța de Urgență nr. 40/1999 și Hotărârea de Guvern nr. 310/2007 le permite politicienilor, asociațiilor și fundațiilor să închirieze spații la prețuri foarte mici de la primăria locală. Politicienii care au cabinete în spații închiriate de la Primăria Cluj-Napoca nu sunt pe picior de egalitate nici măcar la plata chiriei, unii achită sume mai mari, alții sume rușinos de mici. Partidul Socialist Român plătește cea mai mare chirie: 1.574 lei/lună în timp ce politicienii din partidul lui Boc în special, achită sume mici, sub 50 lei.


La ședința de Consiliu Local din data de 28 februarie, a fost discutată o hotărâre de Consiliu Local privind prelungirea termenului de locațiune a unor contracte de închiriere având ca obiect cabinete parlamentare. Hotărârea a fost votată favorabil cu 23 voturi pentru.


,,Se aprobă prelungirea Contractului de închiriere nr. 38551 /01.02.2013 încheiat cu domnul Laszlo Attila, având ca obiect spațiul cu altă destinație situat în municipiul Cluj-Napoca strada I.M Kelin nr.21, ap.1 în vederea organizării și funcționării sediului Biroului Parlamentar până la încetarea mandatului de senator conferit în urma alegerilor din data de 11 decembrie 2016”, se arată în Hotărârea de Consiliu Local.


Prelungirea contractului pentru cabinetul lui Marius Nicoară este valabilă până la încheierea mandatului de parlamentar. „Se aprobă prelungirea Contractului de închiriere nr. 105285/14.03.2016  încheiat cu domnul Nicoară Marius Petre, având ca obiect spațiul cu altă destinație decât cea de locuință, situat în municipiul Cluj-Napoca, B-dul Eroilor nr.6-8, ap.16, și parte din ap.nr.17 în vederea organizării și funcționării sediului Biroului Parlamentar până la încetarea mandatului de senator conferit în urma alegerilor din data de 11 decembrie 2016”, este precizat în Hotărârea de Consiliu Local.
Aceeași situație este și în cazul lui Adrian Oros. „Se aprobă prelungirea Contractului de închiriere nr. 105242/14.03.2016  încheiat cu domnul Oros Nechita Adrian, având ca obiect spațiul cu altă destinație decât cea de locuință, situat în municipiul Cluj-Napoca, B-dul Eroilor nr.6-8, ap.16, parte din ap.17,  în vederea organizării și funcționării sediului Biroului Parlamentar până la încetarea mandatului de deputat conferit în urma alegerilor din data de 11 decembrie 2016”, se arată în document.

Adauga comentariu