Mandate europene de arestare pentru doi clujeni, suspecți ca fiind membri unui grup infracțional din Italia

Curtea de Apel Cluj a judecat două mandate europene pentru predarea suspecților DRĂGAN FLORIN GABRIEL și VARGA SANDOR CSABA, emise de autoritățile din Italia. Potrivit anchetatorilor, cei doi clujeni ar face parte dintr-un grup infracțional specializat în furturi. În 2019, gruarea respectivă a furat mai multe bunuri din Italia, printre care și biciclete electrice, cauzând un prejudiciu de 54.000 de euro.

 Cei doi au fost identificați și reținuți marți, 26 mai, iar în urma judecării mandatelor au fost plasați sub control judiciar pentru 30 de zile, cu interdicția de a părăsi județul. 

„În baza art. 102 alin. 5 lit. b din Legea nr. 302/2004 respinge propunerea procurorului de luare măsurii arestării provizorii în vederea predării persoanelor solicitate VARGA SANDOR CSABA & DRĂGAN FLORIN GABRIEL şi dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26 mai 2020 şi până la data de 24 iunie 2020 faţă de persoana solicitată.În baza art. 215 alin.1 lit. a, b, c, respectiv alin.2 lit. a şi j C.proc.pen. pe timpul cât se află sub control judiciar persoana solicitată trebuie să respecte următoarele obligaţii: - să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; - să informeze de îndată instanţa pe rolul căreia se află prezenta cauză cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la organele de poliţie aferente domiciliului, respectiv la Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Cluj, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; - să nu depăşească limita teritorială a judeţului Cluj decât cu încuviinţarea instanţei de judecată; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art. 215 alin. 3 C.proc.pen., atrage atenţia persoanelor solicitate că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce le revin se poate înlocui măsura controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.În baza art. 215 alin. 4 C.proc.pen. supravegherea respectării de către persoana solicitată a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Cluj. Constată că VARGA SANDOR CSABA & DRĂGAN FLORIN GABRIEL au fost reţinuți din data de 26 mai 2020, ora 10:25 şi dispune punerea de îndată în libertate a acestora, dacă nu este arestați în altă cauză.În baza art. 88 din Legea nr. 302/2004 cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Stabileşte termen pentru data de 03 iunie 2020, sala 153, ora 9:00 pentru comunicarea mandatului tradus de către autorităţile judiciare din Italia”, arată Curtea de Apel Cluj.

Adauga comentariu