Mâncare expirată de patru luni, descoperită în cinci restaurante din Cluj

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj au dispus controale în cinci restaurante clujene în urma unor reclamații primite în luna februarie. Aceștia au descoprit produse expirate de 4 luni. 

„În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, care vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii CJPC Cluj desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare/ caracterizare. Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, potrivit unui comunicat al Comisaratiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj. 

De asemenea, comisarii au dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii de 315 kg de produse neconforme care şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Cele cinci restaurante verificate de comisari au fost închise temporar și de asemenea, va fi demarat un control regional la toate restaurantele. 

„Având în vedere că deficienţele constatate pun în pericol sănătatea şi intereselor economice ale consumatorilor, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor pe Regiunea de Nord-Vest a dispus un control tematic regional care să cuprindă toate unităţile de alimentaţie publică”, se mai arată în comunicatul CJPC Cluj.

Adauga comentariu