Mănășturenii, ținuți în beznă ca pe vremea lui "Ceașcă". Electrica dă curent pe anumite străzi, noaptea, cu porția

În cartierul Mănăștur are loc un fenomen inexplicabil pentru locuitorii de pe câteva străzi. Se întrerupe curentul foarte des, exact ca în ”Epoca de Aur”, după un anumit program. Clujenii nu înțeleg ce se întâmplă și acuză Electrica că îi duce cu vorba deoarece problema este veche și răspunsul pe care îl primesc este mereu același. 

Alimentarea cu energie electrică în cel mai populat cartier al Clujului se face de câteva luni cu porția, pe timp de noapte. Între orele 23 și 01, cel puțin cinci străzi rămân în beznă, frcvent. Clujenii care locuiesc pe străzile Ion Meșter, Grigore Alexandrescu, Emil Cioran, Almașului și Mogoșoaia reclamă faptul că sunt privați de curent și, pe deasupra, mai au loc și căderi de tensiune care pun în pericol ”viața” aparaturilor electronice și eletrocasnice.

”Țin să sesizez o anomalie care se petrece destul de des în cartierul Mănăștur... Aproape în fiecare noapte între orele 23 și 1 se ia curentul atât public, cât și privat în anumite zone. Din câte am observat întreaga zonă ( mogoșoaia, ion meșter, emil cioran) sunt afectate de aceste căderi de tensiune și este foarte deranjant. În acest moment, curentul este căzut de mai bine de 20 de minute, alteori dupa 5 minute revine. Aceste căderi de tensiune sunt foarte vechi. Au fost perioade în care nu cădea cu săptămânile dar și perioade în care cădea în fiecare noapte. Prin aceasta rog trimiterea unui echipaj pentru verificarea stației de distribuire/transformare”, a scris un mănășturean pe platforma mycluj.ro, unde primarul primește reclamațiile și doleanțele cetățenilor. 

Bărbatul s-a adresat șefului administrației publice deoarece, ca și alți vecini de cartier, a observat că furnizorul de energie electrică le întoarce spatele elegant. Practic, angajații Electrica dau un răspuns standard tuturor clujenilor care sună să sesizeze întreruperile de curent și nimeni nu explică care este cauza acestei probleme și de ce se tergiversează soluționarea ei.

,,Acum 2 zile, cu puțin înainte de miezul nopții, mi s-a oprit veioza în timp ce citeam. Nu e o noutate. Astfel de pene au loc frecvent, mai ales dupa ora 23 și țin de la câteva minute până la o oră. M-am învățat minte de acum 3 ani, când am stat peste 2 ore în beznă, și am la îndemână două lanterne și lumânări. Le mai folosesc din când în când deoarece sunt perioade de câteva zile, cu o frecvență la o lună și ceva, când se ia curentul în fiecare noapte. Am sunat o singură dată la Electrica, mi s-a spus că este o avarie și se remediază. Nu are rost să mai consum minutele pentru că au același răspuns, pe care îl oferă tuturor celor care sună : Știm de situație, este în curs de remediere”, a spus o femeie care locuiește pe strada Ion Meșter. 

De asemenea, un riveran de pe strada Grigore Alexandrescu, este nemulțumit de faptul că aceste clasice întreruperi de curent îi defectează aparaturile electrocasnice din apartament. ”De două zile am pană de curent, după ora 23 și îmi strică electrocasnicele”, ne-a informat D.

Reporterul Ziar de Cluj a luat legătura cu purtătorul de cuvânt Electrica, Raluca Goia, dar până la ora publicării acestui material nu am obținut un răspuns. Vom aștepta să vedem dacă răspunsul responsabilului de comunicarea cu presa este pe același calapod cu cel oferit clujenilor care sună să reclame o pană de curent.

Later edit: Biroul de presă al Electrica ne-a trimis un comunicat în care ne informează despre cauza întreruperilor de curent din Mănăștur. Însă penele dese de curent, și care au ținut luni de zile în acest an, nu pot fi puse tot pe seama lucrărilor de modernizare de pe strada Câmpului.

”Vă informăm că în noaptea de 22 spre 23 mai a.c., în municipiul Cluj-Napoca s-a produs o avarie în instalațiile Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord. Cauza avariei a fost  defectarea unor cabluri de medie tensiune, în urma căreia a rămas nealimentată o parte a cartierului Mănăștur (zona Calvaria, parcul Rozelor, Calea Mănăștur). Astăzi, la ora 10:45 a apărut o altă avarie, în aceeași zonă, din cauza unui cablu de medie tensiune defect. Echipele de intervenție ale SDEE Transilvania Nord au reușit să restabilească alimentarea cu energie electrică la ora 11:21. 

În ceea ce privește întreruperile de scurtă durată de pe parcursul nopților trecute, acestea se impun pentru realizarea lucrărilor de modernizare la stația de transformare Câmpului. Manevrele se efectuează noaptea pentru a reduce disconfortul creat consumatorilor. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de aceste întreruperi în alimentarea cu energie electrică și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a oferi servicii de calitate tuturor consumatorilor. Cu mulțumiri pentru înțelegere”, a scris Biroul de Presă SDEE Transilvania Nord.

Comentarii

x,bro

24.05.2017 20:47

Subscriu si eu la cele spuse. Si pe Bucium se intrerupe aproape in fiecare noapte (in jur de ora 1) de la cateva secunde la cateva minute ...

Adauga comentariu