Mănăștur, patria gunoaielor! Strada Șesului, uitată de Primăria Cluj-Napoca în totalitate

Strada Șesului din Cluj-Napoca seamănă cu rampa de gunoi de la Pata Rât. Firmele de la salubritate nu își fac treaba și asta se vede. Grav este că Primăria Cluj-Napoca nu sancționează firmele de curățenie, care iau banii clujenilor, in timp ce gunoaiele rămân pe străzi.

De cum cobori de la Biserica Calvaria spre strada Șesului ai impresia că ești în sălbăticie. Toată panta dintre Grădini Mănăștur și Plopilor este plină de vegetație uscată și gunoaie de tot felul. Sticle, moloz, PET-uri, lemne, pungi  și altele sunt văzute la tot pasul.

Prima problema apare încă de la biserica de la Calvaria. Reprezentanții acestei instituții și-au făcut curățenie în curte, au reparat și reabilitat, iar molozul rămas și crengile uscate de la copaci au fost aruncate pe deal în jos, în loc să fie adunate și duse într-un loc special amenajat pentru gunoaie.
Mai cobori câteva trepte și dai de grădinile care dau numele cartierului - Grădini Mănăștur. Nici în 2015 Primăria Cluj-Napoca nu le-a interzis  proprietarilor să mai cultive și să crească animale printre blocuri.

Alte trepte spre strada Șesului și deja dai de mizerie, la propriu. Gunoaiele arucate de sus au ajuns la baza dealului, iar de aici nu se îndură nimeni să le adune. Ai parte de un peisaj demn de filmele de groază. Crengi, PET-uri, brad de Crăciun, multe altele.  Și ca să fie ca la țară, un izvoraș curge printre mizeriile de la baza dealului.

Pe toată strada Șesului, la baza dealului dintre Grădini Mănăștur și Plopilor, mormanele de gunoaie zac de ani buni. Ne dăm seama după culoarea PET-urilor, care s-au șters în timp.

Locatarii de pe strada Șesului s-au obișnuit să trăiască cu gunoaiele sub geam, se pare, sau sunt nepăsători la ce se întâmplă în jurul lor. Așa s-ar explica și faptul că reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că nu au avut reclamații din zonă. Aceștia promit că vor trimite o echipă de control în zonă și se va face curățenie.

Imagini dezolante precum acestea pot fi văzute pe majoritatea străzilor din cartierul Mănăștur și nu numai. În tot orașul sunt străzi îngropate în gunoaie și nimeni nu face nimic. Rămâne de văzut ce măsuri va lua primarul Emil Boc împotriva firmelor de curățenie, după ce "și-a dat seama" că "Orașul Comoară" se află îngropat în gunoaie.

Edilul Clujului a somat firmele de curățenie, zilele trecute, să-și facă treaba bine. În cazul în care orașul nu va fi curat, Boc promite că trece la sancțiuni dure. S-o vedem și pe asta!

 

Comentarii

xyz

28.03.2015 15:50

Au fost facute reclamatii la Primarie cu privire la aspectele semnalate de dumneavoastra, dar nu au fost luate masuri . Nu ati precizat situatia strazii, unde locuitori au pus roabe cu ciment ca sa acopere gaurile existente in carosabil. Despre trotuare, ce sa mai vorbim...

ioji

28.03.2015 18:11

faceti o analiza cu cartierele care au votat pdl..........las ca poate se apuca boc (rahat) de curatenie in curand in .....beciul domnesc....alaturi de udrea si chioru....

Aurel

28.03.2015 18:12

O, vai, Ziar de Cluj, cum fluierați voi în biserică!!! Au nu știți voi oare că de dreapta românească n-ai voie să zici numa' de bine. Numai de PSD ai voie să zici de rău.

simina h

28.03.2015 18:39

Am scris pe site-ul Primariei la rubrica" d-le primar "cu multi ani in urma,str, sensului nu a fost nici macar peticita niciodata, si noi am platit impozite ,pe strada sesuluj aproape se surpă dalele mari de beton din care a fost făcută, este o nepăsare maxima a primăriei. De 3_4 ani se lucreaza pe str plopilor ,acum este de nesuportat , nepăsarea fata de locuitorii clujului este acum la marginea bătaii de joc. Str este săpată pe ambele sensuri , astazi era sa patinez pe linia de tramvai si sa intru sub tramvaiul care venea din fata ,ce ii pasa primarului de problemele locuitorilor. Nu cred că asta era motivul pentru care dorea pozitia de primar

Turdeanul

29.03.2015 07:52

Pai aomuletzul cu coasa unde e? unde e gospodarul Clujului...sau acum e preocupat de Elenutza lui...? caci dupa cum spunea si Liviu Alexa daca nu gresesc....a garantat pentru Apostu si...hop e la puscarie...a garantat pentru Elenutza Udrei desi el era in PDL...el merea pe strada cu Udrea de la PMP...si pentru moment si Undrea e in arest in curand face 60 de zile...

Levi

30.03.2015 10:23

Oare de unde ajunge gunoiul pe strada?Sunteti ca oltenii dupa inundatii... asteptati armata, biserica, pe Becali... Hai, mana pe matura si lopata!  

cineva

30.03.2015 10:34

Pana nu il schimbam pe Boc, nu avem nicio speranta. Daca omul asta sta de obicei si 4 ani sa raspunda la o amarata de sesizare, ce succes sa avem? A sesizat firmele de curatenie tocmai pentru ca a fost fortat sa o faca. La cum arata in ultima vreme online-ul, plin de articole cu si despre gunoaiele lui Boc, era si cazul sa se sesizeze. Din pacate, toate masurile pe care le ia, le face din inertie, fortat, sec si fals. Nu are niciun interes pentru cetateni, asa cum nu a avut nici Apostu si nici Funar sau altii.

om serios

30.03.2015 12:52

Sa-l punem pe Boc sa faca curat in fiecare zi, macar cate 4 ore, daca firma de salubritate nu e in stare. Oare s-a certat cu astia de la Rosal de nu-si mai fac treaba? Nu mai vor sa imparta banii intre ei? E penibil unde s-a ajuns. In orasul asta, nimeni nu-si mai face treaba. Suntem sub orice critica si rad si curcile de noi. Sesizari degeaba trimitem la primarie. Nu le citeste nimeni. S-a pus praful pe problemele noastre iar cei responsabili se ocupa cu altele. Gen, unde sa mai mearga in delegatii, ce taxe sa mai puna, cati bani sa mai ceara de la UE pentru proiecte care nu se finalizeaza niciodata.

of

30.03.2015 13:48

Dar oare de cate n-au uitat cei de la Primarie? Oare cate trebuiau facute si nu s-au facut? Boc a uitat pana si ca e primar al Clujului.Probabil a devenit primarul lui Apostu si a doamnei Udrea.

Radu

31.03.2015 10:06

@ Aurel: lasa ca de voi, comunistii (vechi si noi), ne-am saturat 75 de ani! Se vede ce buni gospodari sunteti in tot sudul si in Moldova! Hai marsh cu vrajeala comunista de aici!

Adauga comentariu