Editorial

Mama şparlamentarilor umblă mereu gravidă. Cu votanţi

E concurs printre şparlamentarii români să ne facă să credem în buna lor credinţă atunci când ne anunţă că îşi dau demisia înainte de încheierea mandatului pentru a nu beneficia, chipurile, de pensia specială. Asta după ce mulţi “au supt” degeaba cam 12 mii de euro pe lună timp de patru ani! Şi, oricum, vorbim despre minciuni greţoase – pe care le vom demonta pe rând.

Mai întâi, din Decizia Curții Constituționale nr. 1237/2010, aflăm, negru pe alb, că actualul prim-ministru, Sică Mandolină, a contestat legea premierului Boc privind eliminarea pensiilor speciale. Dată la pachet cu reducerea cu 15% a tuturor pensiilor – ceea ce spune destule şi despre onestitatea demersului lui Boc.

În vara anului 2010, când Guvernul Boc îşi propusese, ca urmare a crizei economice mondiale, să modifice Legea pensiilor, în sensul tăierii acestora cu 15%, dar și să elimine pensiile speciale ale magistraților și parlamentarilor, un grup consistent de parlamentari PNL și PSD au atacat măsura la Curtea Constituțională și au reușit, astfel, să mențină aceste indemnizații pe care, astăzi, le înfierează cu mânie proletară. Printre semnatarii excepției de neconstituționalitate din 2010 se numără actualul prim-ministru Ludovic Orban, ministrul Ionuț Stroe și alți liberali importanți, cum ar fi Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu şi Victor Dobre.

Şi revin la onestitatea demersului lui Boc, “CONSTITUŢIONALISTUL”, care ar fi trebuit să ştie că Curtea Constituţională a României va declara neconstituţional întregul pachet de legi. Dacă într-adevăr ar fi vrut să elimine pensiile speciale, nu le-ar fi cuplat cu diminuarea cu 15% a unuor drepturi gata câştigate. Din păcate, toţi mimează că vor să facă ceva, dar numai cu mimare rămân.

Luni seară, prin limba lui Rareş Bogdan (că a lui Orban e ocupată cu scamele de pe reverul Preşedintelui lor, Klaus Iohannis), Partidul Naţional Liberal a lins unde a scuipat.

Aseară, la B1 TV, eurodeputatul PNL Rareș Bogdan “A EXPLODAT” (ca să citez un titlu nonjurnalistic), după anunțul făcut de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

Citez: “Această modalitate prin care încearcă, practic, să tragă pe sfoară electoratul mi se pare extrem de gravă. Unu, pensiile speciale au fost introduse de către PSD, PSD împreună cu UNPR. Singurii care au încercat eliminarea pensiilor speciale în ultimii 12 ani de zile au fost guvernul domnului Emil Boc – a fost singurul care și-a permis și a intrat într-o coliziune puternică cu asociații profesionale, cu oameni din intelligence, cu rezerviști. Singurul care a făcut asta a fost Emil Boc și trebuie spus acest lucru, care a venit și a spus toate pensiile din România se plătesc pe contributivitate.”

E la îndemână ca Peee Seee Deee să fie suspectul de serviciu – de parcă Ţara aceasta n-a fost jefuită şi nenorocită, sistematic, timp de 30 de ani de aceeaşi gaşcă de #NimenKlaturişti, indiferent de “culoarea” lor politică de moment.

Doar că Legea nr. 142/1997, prima care a introdus noţiunea de “pensie specială” în jurisdicţia naţională a fost iniţiată de liberalul Valeriu Stoica. Cel care, ca ministru liberal al Justiţiei, a dezincriminat şi bancruta frauduloasă, suficient timp cât să dispară din boxele acuzaţilor cei care au devalizat România până la momentul 2007. Aşa am rămas să plătiom noi ce-au furat securiştii şi miliţienii de la Bancorex în acciza pentru benzină – cea care ar fi trebuit să ne ajute să avem autostrăzi… Averile lor sunt autostrăzile noastre.

Legea 303/2004 prin care magistraţii primeau pensii speciale a fost votată ÎN UNANIMITATE de către parlamentarii PNL. Aşa s-au introdus în “circuitul nesimţirii” încă 3800 de pensii speciale.

Tot PNL, prin Alina Gorghiu, a iniţiat Legea 83/2015 prin care a introdus în circutul nesimţirii încă 1500 de pensii speciale pentru aviatori. Iar la votul pentru introducerea de pensii speciale şi pentru diplomaţi, Legea 216/2015, 78 de şparlamentari PNL au votat “pentru”. La loc de cinste: mult prea degrabă dătătorul din gură Ludovic Orban.

În 2017, liberalul Florin Roman a iniţiat PLX 442/2017 în urma căreia 600 de persoane de la Curtea de Conturi a României au fost introduse în tainul nesimţirii.

Prin urmare, PNL nu s-a opus niciodată acestei nesimţiri a pensiilor speciale, ci, din contră, a fost iniţiatorul multora. Aşa că să ne slăbească cu populismul acesta de doi bani!

Şi să lămurim cum e şi cu anunţul populist făcut de către şparlamentarii #Uniţi_Salivăm_România, cum că vor renunţa precoce, ante portas, la mandate, pentru a nu beneficia “chipurile” de “pensiile nesimţite”. Doar că prevederile legale în vigoare arată că demersul lor, ca şi cel al lui Ciolacu (care, apropos, şi-a dat demisia, cu acelaşi scop declarat, şi în mandatul trecut), este de un populism greţos cu scop de PR electoral şi nu o decizie luată pentru obiectivul pretins.

Cică “oameni noi în politică”… Noi, dar cu năravuri vechi.

Articolul 237, aliniatul 1 din Regulamentul de funcţionare al Camerei Deputaţilor ne arată că, pentru a fi valabil gestul acestor indivizi care ne cred proşti şi neinformaţi, este nevoie de o validare a plenului Camerei (la fel şi la Senat).

Citez: „În cazul în care deputatul sau senatorul şi-a depus demisia, preşedintele, în prima şedinţă publică a plenului respectivei Camere, îl întreabă pe deputat sau pe senator dacă stăruie în demisie şi, dacă acesta răspunde afirmativ sau nu se prezintă în şedinţa de plen pentru a răspunde, preşedintele ia act de demisie şi supune votului plenului Camerei din care face parte adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat sau de senator.”

Când credeţi că se va reuni acest plen care să ia la cunoştinţă şi să valideze “divorţul” acestor şmenari de mandatele lor? Joi, după Miercurea Ciuc. Mai ales că şmecheraşii de la Uniţi Salivăm România şi-au datat „demisiile” „18 decembrie”!

Aşa că rămâne cum s-a stabilit: ei au zis că-şi dau, dar au să şi primească – atunci când vor împlini vârsta necesară unei pensionări nesimţite.

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *