Mama copilului din Dej, găsit în casă plin de răni infectate, arestată preventiv

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus, în această seară, măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de mama băiatului de 9 ani din Dej, care a fost găsit în stare gravă în casă. Copilul era întins pe pat, inconștient și plin de răni infectate pe spate și picioare. Acum, se află internat în spital în Cluj-Napoca și se zbate între viață și moarte.

Cu trei adulți în casă, Valentin a fost pur și simplu ignorat și lăsat să se stingă de la o zi la alta, cu răni adânci, infectate, mâncate de muște și de viermi pe aproape întreg corpul. În timp ce băiatul se zbate să supraviețuiască într-un spital din Cluj, mama lui a fost arestată pentru 30 de zile și este cercetată pentru TENTATIVĂ DE OMOR.

ANUL TRECUT, la începutul lunii iulie mass media vuia despre cazul LUCA, un băiețel omorât în bătaie de fratele lui, la instigarea mamei sale.

ȘI ACEST CAZ este șocant de asemănător.

Ziar de Cluj a prezentat pe larg cazul lui LUCA, fiind singurul care a fost pe subiect la vremea respectivă.

CITEȘTE: El este Luca, baiatul omorat in bataie de propria mama. Era in grija unei asociatii caritabile si a fost botezat doar cu o luna inainte sa fie ucis

CITEȘTE: EXCLUSIV: Cadavrul lui Luca, baiatul asasinat in bataie, avea leziuni pe 80 la suta din corp! Organismul a cedat de la atatea lovituri! Avem certificatul medico-legal!

CITEȘTE: Frații lui Luca, băiatul omorât în bătaie de propria mamă, rămân în grija statului. Instanța le va decide viitorul

CITEȘTE: Cazul lui Luca, băiatul de nouă ani UCIS de propria mamă – Tribunalul Cluj a dispus începerea judecății femeii. Riscă pedeapsa pe viață

FOTO: Mama copilului a fost arestată pe o perioadă de 30 de zile (sursa foto: Facebook)

 

În momentul când a fost găsit de echipajele de prim ajutor, băiatul era acoperit aproape în totalitate de muste și viermi. Echipajul ambulanței l-a transportat la Spitalul Municipal Dej, iar de acolo a fost transferat la Cluj-Napoca.

Băiatul era plin de răni infectate și “ciuruite” de viermi, pe spate, abdomen și coapse, iar sub fese avea o plagă lungă de câțiva centimetri și extrem de adâncă, loc în care medicii cred că efectiv a plesnit carnea pe el din cauza infecțiilor. Bunica a declarat, pentru dejeanul.ro, că de trei săptămâni băiatul nu s-a mai ridicat din pat nici măcar să meargă la toaletă, astfel că și-a făcut toate nevoile fiziologice în pat, loc în care și dormea.

Salteaua patului este putrezită și îmbibată cu sânge și bucăți de carne desprinse de pe spatele minorului, un adevărat “ospăț” pentru muște.

“În jurul orei 12.45, Poliția municipiului Dej a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Municipal Dej – Compartimentul de Primiri Urgențe cu privire la faptul că, un minor de 9 ani, din municipiul Dej a fost transportat la spital în starea comatoasă, acesta având pe corp multiple leziuni. În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Cazul fiind unul extrem de grav, a fost preluat de Serviciul de Investigații Criminale de la Cluj-Napoca, iar mai apoi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Procurorii o cercetează în acest moment pe mamă pentru rele tratamente aplicate minorului și TENTATIVĂ DE OMOR, pentru că există suspiciunea că ceea ce s-a întâmplat nu a fost doar neglijență. Rănile vor fi analizate și de medicii legiști, pentru a se stabili cu exactitate proveniența acestora, fiind luată în considerare și o eventuală opărire accidentală, sau intenționată, cu lichid, carea apoi a fost ignorată de adulții care ar fi trebuit să îl îngrijească pe minor.

O anchetă a fost deschisă și de cei de la Direcția de Protecție a Copilului Cluj, care au dispu,s de urgență, momentan doar în acte, preluarea copilului din familia respectivă. Inspectorii cer decăderea femeii din drepturile părintești.

Citește și:

Caz socant in Dej - Copil, mancat de viermi si muste. Se zbate intre viata si moarte in spital in Cluj-Napoca

Mama copilului din Dej, găsit plin de viermi în casă, reținută pentru 24 de ore

 

Pe contul de Facebook al mamei au fost postate două fotografii cu ea și cu fiul ei în 15 apilie și 16 iunie.

 

Adauga comentariu