Malurile Someșului sunt un pericol public. Un tânăr a ajuns la spital, iar câinele său la Centrul de Ecarisaj

Un clujean a povestit pe grupul Protecția Animalelor Napoca - Transilvania - România un incident petrecut zilele trecute pe marginea Someșului. Un bărbat și câinele său au căzut în Someș după pentru că ”gardul” de pe marginea apei a cedat. 

„Atenție, probleme total grave nerezolvate în societatea românească. Ne faceam și noi plimbarea la malul Someșului, când deodată ajungând la construcția aceea de lemn de lângă pista de biciclete, apare poliția primăriei și legitimează un tânăr. Tot acolo e mașina salvării cu doi angajați. Ne-am oprit și încep să inspectez situația, tânărul cheamă un câine, acesta apare un Shih Tzu galbui pe nume Dodo. Întreb doi tineri ce s-a întâmplat și aceștia relatează că tânărul a căzut în Someș. Ne apropiem de el și el în ciorapi în stare de șoc. Telefonul lui, buletinul, banii, cheia de la mașina și pantofii au rămas în Someș. L-am întrebat dacă l-a atacat cineva, mi-a zis că nu, deci a căzut în Someș pentru că bara de la marginea Someșului s-a rupt din sudură, probabil se rezemase de bară ca tot omul. Cred că a căzut cu câine cu tot, pentru ca Dodo era ud. Tânărul începe să se infurie, apar cinci polițiști, nici unul nu găsește o rezolvare a situației. Omul nu are unde să meargă, iar spitalul are sistem comunist chinofob tărănesc, nu primește câini. Nu e ca în altă țară unde poți intra cu câinele unde vrei. Apare un polițist și se înțeleg, cățelul va fi găzduit peste noapte la ecarisaj, iar tânărul va rămâne o noapte la spital. Angajatul salvării ia o prelata o pune pe catel care, resemnat, acceptă să fie ridicat și pus în mașina poliției. Tânărul e dus cu salvarea”, relatează Patrick Adelhart.

Potrivit acestuia, cauza incidentului a reprezentat-o balustrada de pe marginea apei, care este un pericol pentru cei mici și animalele de companie. 

„Este inadmisibil ca să existe astfel de construcții care pun în primejdie lumea. Zona este o primejdie reala pentru câini și copiii mici, care pot cădea în Someș pentru că sunt doar două bare la fiecare stâlp, nu un gard ermetic cum ar trebui sa fie acolo” mai precizează Adelhart.

Incidentul nu este unul izolat, un alt patruped s-a înecat în Someș, anul trecut, după ce gardul de protecție a cedat. 

 

Comentarii

mica

11.04.2018 11:08

@mica, ia-ți medicamentele, apoi poți comenta și altceva decât cretinelile obișnuite. 

Adauga comentariu