Maidanizarea tenisului de câmp. Pentru niţică imagine, boss!

“Emil Boc s-a deplasat la Ostrava pentru a susține formația feminină de tenis de câmp a României în meciul de Fed Cup cu campioana mondială, Cehia. Acesta s-a îmbrăcat cu un tricou galben, în ton cu restul suporterilor aflaţi la Ostrava şi s-a înarmat cu o tobă. Camerele televiziunii l-au surprins pe Boc în timp ce se ridica în picioare şi îi îndemna pe restul românilor să o încurajeze pe Mihaela Buzărnescu.”

Am ajuns să vedem galerie şi “ultraşi” la un meci de tenis. Şi toate acestea ca să-şi mai facă niţică imagine Emil Boc. Că în loc să investească cum trebuie în oraş, investeşte în imaginea sa. Ce urmează? Să-l vedem mâine cum îşi face galerie şi bate toba şi la Campionatul internaţional de şah sau la Olimpiada de matematică? În pauze, fireşte, cât să-l surprindă camerele de luat vederi.

Parcă în tenis era cu "silence, please"..., c-aşa-i în tenis?! Şi nu ţine figura că tăceau mâlc când se juca. Maidanul e maidan chiar dacă se manifestă în pause. De ce nu am bater toba şi în foaierul Operei şi Teatrului naţional să-i încurajăm şi pe artişti? Măcar cu asta să rămână dacă tot nu prea sunt băgaţi în seamă.

După ce părea că totul s-a furat, acum realizăm că totul s-a şi maidanizat. Speram că nu se poate coborî cu penibilul sub Becali, Dolănescu şi Irina Loghin. Dar au apărut “Domnudandiaconescuîndirect”, Cristiana Grevista Ma Foamei, Nicolicea, Nicolăescu, Zgonea, “Van Ghelie” şamd. Pe o parte i-au băgat la răcoare, pe alţii i-au ejectat electoratul, prin urmare, credeam că s-a terminat bâlciul. Dar i-au aruncat pe piaţă pe Crin Antonescu, Victor Ponta, Videanu, Blaga, Udrea, “ElenafiicaluiBăsea” şamd.

Că se poate şi mai jos în penibil, avem exemple de la Veorica, la Daea şi la Grapini, de la Orban la Vosganian, de la Cioloş la Barna, de la Ponta la Ucu Rus. Şi, moţ pe penibil, deseori, febleţea mea, Traian Băsescu.

Dar să fii mai penibil decât ultimii penibili, aşa cum a fost Boc care s-a afişat ca toboşar de galerie (!!!???) la un campionat de tenis, nu m-aş fi aşteptat. Cât de disperat după imagine să fii încât să distrugi o cutumă a unui sport, liniştea, prin manifestări de maidan de Răchiţele?

Normal, toţi cei obişnuiţi cu clanţă de la Emil Boc au sărit să-l pupineze: “ce mare roman”, “bravo lui” şamd, i-a pansat degetuţul cu "leocoplast" chiar Buzărnescu şi i-a dat "apică", bla-bla-bla. Şi ce expert în tenis a devenit Boc al nost, habar nu aveţi, doar să citiţi pipinurile-n portofel de la presa care face plecăciuni la aşa ceva... Doar needucatul nu vede lipsa de educaţie la alt needucat – ei se merită. Ei îşi merită clanţele luate de 14 ani de la Boc, cum îşi merită toate clanţele luate de la toţi politicienii în ultimii 30 de ani. Aşa îşi vor merita şi praful de pe toba pe care o bate Boc acum, că e deja intrat în campanie electorală. Praful de care s-a ales de majoritatea promisiunilor sale electorale.

Needucaţii nu au de ce să vadă ceva în neregulă în faptul că Boc şi-a luat cu el în Cehia toţi sinecuriştii din Primărie şi anexele acesteia şi i-a dus să fie mitocanii lui, să facă hărmălaie populistă la un eveniment sportiv de talia finalei de tenis feminin dintre România şi Croaţia. Dar urmează să aflăm şi pe banii cui s-a făcut deplasarea lipitorilor de afişe din PNL, a pensionarului de lux Bonţidean, a iubitoarei soţii, Oana, a lui Ionut Rusu cu piarista Cristinuţa, a Hienei şamd – atunci vom vedea cu ce discurs se va veni dinspre corul sicofanţilor.

În rest, totul s-a maidanizat în aplauzele needucaţilor: politica, lupta împotriva corupţiei, reacţiile la critică. Needucatul de unde să ştie că o instituţie democratică rezistă prin ea însăşi, nu prin chipul cioplit pe care vrea el să-l ştie acolo, că dă din clanţă bine ţi bate frumos toba. De aceea ne-am ales şi ne vom alege, în continuare, numai cu zgomotul şi cu praful de pe tobă.

Adauga comentariu