Mai multe școli din Cluj continuă activitatea în scenariul ROȘU

Mai multe unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj vor continua activitățile școlare în scenariul Roșu, adică în regim on-line, din cauza numărului de infecții cu coronavirus din instituțiile de învățământ.

Chiar la nivelul municipiului Cluj-Napoca, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis ca începând de miercuri, Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca va funcționa în scenariul roșu, ca urmare a apariției celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite.

Situația școlilor din județ, centralizată miercuri, 30 septembrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj:

Numărul mare de noi cazuri de coronavirus la nivelul județului Cluj a făcut ca mai multe unități de învățământ din județ să continue activitățile școlare în scenariul trei, adică în regim on-line.

Un număr de 318 unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 97 de unități de învățământ preuniversitar desfășoară activități în Scenariul 2 (galben).

Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Un număr de alte 8 de unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

În seara zilei de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât că, începând de miercuri – 30 septembrie, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca va funcționa în scenariul roșu, după apariția celui de al cincilea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite.

Numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus continuă să crească. Miercuri, la nivel naţional, s-au raportat 2135 de cazuri noi pozitive. În ultimele 24 de ore, 76 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj.

 

Adauga comentariu