Mai marii Clujului ii roaga pe olimpici sa nu paraseasca orasul de pe Somes

Peste 260 de elevi clujeni, care au obtinut rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele nationale si internationale in anul scolar 2012-2013, au fost premiati astazi cu bani si carti de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Cluj si Consiliul Judetean (CJ) Cluj. Seful ISJ, presedintele CJ, prefectul si pana si Inalt Preasfintitul i-au rugat de copii sa ramana, daca nu la Cluj, macar in tara. 262 de elevi  si 188 de profesori care i-au pregatit au fost recompensati astazi, la gala care a umplut pana la refuz Casa Universitarilor. Pentru prima data la acest eveniment, in sala au fost prezenti rectori si prorectori ai facultatilor la care elevii de liceu au fost deja admisi, datorita rezultatelor uimitoare de la olimpiade.
“Fara a considera ca este vorba de cuvinte mari, voi sunteti cei fara de care aceasta tara nu poate merge inainte, voi sunteti cei fara de care Clujul nu poate sa progreseze. Voi sunteti cei de care noi trebuie sa avem grija si aceasta gala vrea sa fie o mica recunoastere a obligatiei, a datoriei pe care noi o avem fata de voi; ca o recompensa pentru munca voastra, pentru munca profesorilor care v-au pregatit”, a spus Valentin Cuibus, seful ISJ Cluj.
A fost urmat, la microfon, de Inalt Preasfintutul Andrei Andreicut, care a tinut un discurs lung despre motivatie si performata. Acesta i-a laudat atat pe copiii care au obtinut rezultatele deosebite, cat si pe parintii care i-au sustinut.
 “Ma asociez si eu domnului inspector general, subliniind faptul ca e foarte bine sa fim optimisti, sa credem ca se vor indrepta lucrurile si ca Romania va merge inainte cu efortul dumneavoastra si cu harul lui Dumnezeu de sus”, a spus Andreicut.
Excelenta clujeana si excelenta la nivelul tarii este singura noastra sansa pentru viitor, a subliniat Valentin Cuibus Horea Uioreanu a facut apel la oamenii de afaceri clujeni, pe care i-a indemnat sa-i sustina pe tinerii cu potential, sa le ofere burse pe timpul studentiei, pentru a putea beneficia, pe viitor, de mintile lor.
“Premiile de azi sunt o dovada ca eu si colegii mei suntem mandri de voi. Am argument in plus in fata investitorilor care vin la noi, care se orienteaza din start catre performanta. Sper sa faceti parte din colective de cercetare de la Cluj si sa fiti platiti pe masura capacitatii. Am un mesaj pentru oamenii de afaceri, chiar daca nu sunt in sala: oferiti-le burse, sprijiniti-i pe timpul studentiei, pentru a putea beneficia apoi de munca lor. Nu-i lasati sa plece din tara. O natiune fara tineri de valoare nu poate evolua si noi nu avem voie sa exportam inteligenta profesionistilor”, a subliniat presedintele CJ.
In final, prefectul Gheorghe Vuscan a punctat vehement:
“Nu uitati niciodata de dascalii vostri, nu uitati niciodata de scoala care v-a format, iar casa voastra este Clujul. Casa voastra inconfundabila este Romania”.
Forul administrativ judetean a alocat suma de 150 mii lei pentru premierea elevilor si profesorilor cu rezultate deosebite in anul scolar 2012-2013.  

Adauga comentariu