Mai fara Timi! Clujul protesteaza fata de mutarea finalei Cupei Romaniei la Bucuresti boicotand berea Timisoreana

Daca ei nu ne vor, noi nu le mai bem berea! Sub acest slogan, cativa clujeni au infiintat o pagina de Facebook numita “Mai fara Timi”, cu sute de aprecieri si zeci de comentarii pline de amar. In prag de 1 Mai, acestia vor ca la Cluj sa nu se mai bea bere Timisoreana, nici la picnic, nici inainte sau dupa meci, nici urmarind meciul la televizor si nici la iesirile in oras. Toate acesta vin in replica la decizia FRF de a muta finalei Cupei Romaniei la Bucuresti, pe ultima suta de metri. 

Pagina a fost infiintata pe reteaua de solicializare sub forma de eveniment, desfasurat intre 1 si 31 mai, la care au confirmat participarea in acest moment in jur de 300 persoane. 

Finala Cupei Romaniei la fotbal nu se va desfasura la Cluj-Napoca asa cum a optat initial conducerea FRF, ci la Bucuresti. Conform relatarilor din presa, vinovat de aceasta schimbare se face sponsorul principal al competitiei, Timisoreana, alaturi de PRO TV in calitate de televiziune care transmite acest eveniment.

Raspunsul nostru la aroganta lor este "Mai fara Timi!", se arata aici.

"Poate data viitoare va ganditi si la noi"

Regulile sunt simple:

Vine 1 Mai. Nu bem Timisoreana la iarba verde!
Inainte de meci nu bem Timisorena!
Dupa meci nu bem Timisoreana!
Daca vedem meciul la TV, bem orice alta bere dar nu Timisoreana!
Daca iesim la bere cu prietenii, nu comandam Timisoreana!

Intreaga luna mai nu bem Timisoreana!!!

Poate data viitoare va ganditi si la noi ;)”, se  arata aici. 

Actiunea vine ca replica la decizia Federatiei Romane de Fotbal de a muta finala Cupei Romaniei Timisoreana, in care Steaua va juca cu “Universitatea” Cluj, programata initial pe Cluj Arena in 31 mai, la Bucuresti, pe Arena Nationala. Motivele invocate in presa pentru mutare ar fi atat solicitarile celor de la Steaua in acest sens, cat si dorinta celor de la Timisoreana, in calitate de sponsori. 

Echipa Timisoreana: Avem un deosebit respect pentru traditia clubului U Cluj

Administratorii paginii de Facebook au postat la scurta vreme si un anunt al celor de la Timisoreana, nu mentiunea ca “ne mentinem pozitia initiala”. 

"Dragi iubitori ai fotbalului,
Timisoreana, berea romaneasca cu cea mai lunga traditie, este suporter al fotbalului inca de la sfarsitul anului 2006, cand ne-am alaturat competitiei interne Cupa Romaniei in calitate de Sponsor Principal.
Sustinem Cupa Romaniei Timisoreana de noua ani de zile si in tot acest timp, la fel ca si in cazul acestei editii, am respectat deciziile Federatiei Romane de Fotbal, inclusiv de alegere a stadionului pe care se va juca finala competitiei. Timisoreana si-a asumat rolul de a le oferi suporterilor un spectacol care sa amplifice experienta finalei unei competitii de traditie cum este Cupa Romaniei. De-a lungul anilor, in afara de Bucuresti, am sustinut acest spectacol si in alte orase din tara: Iasi, Brasov, Timisoara, Targu Jiu si Piatra Neamt.
Ne bucura pasiunea suporterilor pentru echipele de suflet. Berea Timisoreana a sustinut si va continua sa sustina Cupa Romaniei, frumusetea jocului, dar si suporterii pasionati.
Avem un deosebit respect pentru traditia clubului U Cluj, pentru echipa care a reusit performanta de a ajunge din nou in finala acestei competitii dupa 50 de ani si pentru suporterii acestei echipe. 
Speram ca Timisoreana sa le rasplateasca dedicarea printr-un spectacol memorabil
”, se arata in comunicatul semnat “echipa Timisoreana”.

Comentariile sunt pline de savoare. 

“Sa le pun pamant pe piept!”, scrie un suporter. 

Fain... Dar tot nu mai beau Timi!”, remarca altul. 

 “Or vedea ei cat ne intereseaza comunicatul lor, cand nu o sa mai fie incasari mari pe Ardeal, pentru berea lor”, spune o clujeanca. 

“E praf in ochi si tardiv acuma”, spune un clujean. 

Nu conteaza ce bere bem (sincer ar trebui sa nu mai bem bere in jumate din localurile clujului evitand Sab Miller) important ii sa mergem la rahatu de capitala si sa ii sustinem pe baieti!!”, spune altul.

Un comunicat limba de lemn, demn de plenarele PCR. Ursus/Timisoreana, niste mizerii”, a scris altcineva.

In perioada care a urmat comunicatului, alti suporteri clujeni au postat diverse pareri despre bere, au indemnat evitarea tuturor marcilor de bere produse de Ursus. 

“Oare noi, ardelenii, nu stim sa organizam un asemenea eveniment ?Oare numai "miticii" sunt capabili, noi nu?Ma indoiesc!”, a mai scris pe Facebook un suporter clujean. 

Comentarii

Adi

29.04.2015 14:55

Foarte bine fac! :-) 

neluuutu

29.04.2015 15:09

clujul nu are haber de bere

Adauga comentariu