Maghiarul poreclit "infractorul ingenios", Marczika Istvan, capturat de politistii de la SIC! VIDEO

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au depistat pe FEKETE MARCZIKA ISTVAN, unul dintre cei mai ingenioși hoți din zonă, dat în urmărire națională cu două sentințe la ”activ” și încă un mandat de arest preventiv. 

Potrivit surselor Ziar de Cluj, Marczika avea un grup infracțional ce aplica o metodă ”răzbunătoare” pentru hypermarketuri sau magazine din Vivo (Polus). Dacă ați pățit ca un produs să aibă un preț pe raft și când ajungeți la casă prețul să fie mult mai mare, ei bine, Marczika opera întocmai invers. El și complicii săi schimbau codurile de bare de pe produsele scumpe cu cele de pe produse ieftine. 

Astfel obținea o trotineta electrică în valoare de 1.000 de lei cu doar 150 de lei, ori diverse electrocasnice de top la prețuri de nimic. 

Porecla si-a capatat-o pentru ca furturile realizate și coordonate de Marczika vizau doar entități bănoase cu încasări mari din produse cu prețuri ridicate.

Pe langă această operațiune, Marczika mai avea un ”SRL” bănos. Împreună cu o altă gașcă, Marczika deshcidea conturi la bănci, umplea conturile cu bani și atât el cât și ceilalți se prezentau la ghișeu pentru a retrage sumele respective și simultan alte persoane scoteau suma din bancomatele BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE. Până se procesa tranzacția, banca ”dona” sume frumușele. 

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu polițiști din cadrul posturilor de poliție Aghireșu și Gârbău, au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Aghireșu - urmărit internațional. Cel în cauză a fost depistat în localitatea Băgara din comuna Aghireșu. Pe numele lui erau emise, din anul 2018, două mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea de 2 ani și 6 luni, respectiv 3 luni, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

De asemenea, bărbatul figura și cu un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, mandat emis de către Tribunalul Cluj în anul 2019, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la fraudă informatică în formă continuată.

Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla. La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, arată reprezentanții IPJ Cluj. 

Adauga comentariu