Maghiarii nu prea sunt mulțumiți de patinoarul artificial pe care-l montează municipalitatea în jurul statuii lui Matei Covin

După ce statuia lui Matei Corvin a fost vandalizată pentru a treia oară din 2012 încoace, fără a fi depistați vinovații, probabil neîncrezător în capacitatea polițiștilor locali de a păzi obiectivul, Emil Boc s-a decis ca anul acesta patinoarul artificial să fie montat împrejurul grupului statuar.

Acest lucru o nemulțumește pe Anna Horvath, fostul viceprimar UDMR al Clujului, care consideră montarea patinoarului în aer liber în jrul grupului statuar ca fiind “un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară”.

”Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul. Pe de altă parte considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind ”inovațiie” propuse de Primărie”, a atacat fosul viceprimar al Clujului, Horvath Anna.

Conform reprezentanților municipalității, grupul statuar va fi îngrădit și va fi delimitat de patinoar, pentru a nu fi afectat de cei care vor patina. Nimeni nu se va putea urca pe statuie pentru un selfie.

Fotocredit: Horvath Anna

Comentarii

Dutu Vlad

10.11.2017 12:19

Mie sincer mi se pare o chesti super faina, nu e nicio sfidare e chiar o idee excelenta. 

Flaviu

10.11.2017 13:13

Unii unguri sunt mai incuiati de cap, nu ai ce sa le faci. Ideea e foarte buna.

zoli

10.11.2017 15:21

La finantarea acestor interventii s-a angajat si Ministerul Ungar al Educatiei si Culturii, printr-o conventie semnata cu municipiul Cluj-Napoca. Astfel, acesta a alocat suma de 400 de mii de euro catre acest obiectiv, cred ca de asta maghiarii sunt mai "incuiati de cap", dupa tine. 

John

10.11.2017 14:10

Intreb si eu. Daca gheata va ajunge pana la soclul statuii nu va fi afectat si al doilea lucru cine va raspunde de eventualele accidente cu soclul statuii ? Oricum cred ca in parcare la un mare magazin era mai ok amenajarea patinoarului sau in parc.

mico

10.11.2017 22:20

nu inteleg de ce apeleaza la ordinul arhitectilor sau comisia de monumente, ana horvath n-a fost viceprimar? atata nu stie cine e organismul de control? sa faca sesizare la inspectia de stat in constructii, ca numai aia pot verifica si controla administratia locala, n-are nicio treaba ordinul arhitectilor, care e o organizatie privata si nici comisia de monumente. Apoi, mi se pare sfidator cum doamna horvath se intreaba de ce n-a fost consultata comunitatea maghiara. De ce sa fie comunitatea maghiara informata si nu clujenii? statuia aia nu e a a comunitatii maghiare, ci a urbei. Politizarea asta e ridicola. 

ada

13.11.2017 08:40

Mai, asta e culmea prostiei celor din Primarie! De unde le vin ideile astea aberante? ORICUM , STATUIA SI-A PIERDUT DIN MARETIE, FIIND STINGHERA IN ACEA PIATA CENUSIE, DAR SA AMENAJEZI UN PATINOAR IN JURUL EI E CEVA DE NOAPTEA MINTII!!! 

Adauga comentariu