Măgărușul Pompa a ajuns la noua lui casă. A primit și alt nume

Aventura măgărușului Pompa s-a încheiat cu bine, vineri la prânz. După ce a hălăduit pe străzi și apoi a stat două săptămâni la pârnaie, acum este la casă nouă. Are o grădină mare numai a lui și mâncare din belșug. Nu va mai fi pus la muncă. 

Donkey este numele pe care l-a primit Pompa, de la noua lui stăpână, o doamnă cu inimă mare, care mai are în grijă câini și pisici abandonate de stăpâni sau găsite pe stradă. Monica Iorga are și o asociație de protecție a animalelor. Donkey este primul măgăruș pe care îl adoptă și spune că și-a dorit de foarte mult timp un măgar. 

„Pentru Donkey ne-am gândit să îi oferim 800 de mp, să îl împrejmuim, să îi facem o căsuță a lui și să trăiască până la adânci bătrâneți fără să mai fie pus la muncă, doar să se bucure și să ne bucure pe noi, oamenii. Ne-am gândit să îi facem și o mică trăsură și să plimbe copiii. Deja am discutat cu cineva să îi cumpăr două căpițe de fân ca să aibă ce mânca la iarnă. O să îi dăm mere, am înțeles că îi place zahărul cubic”, a spus Monica Iorga.

Măgărușul nu va fi singur la noua lui casă. 

„Donkey are acum câțiva prieteni – pui de căței (avem acum patru) și șase adulți. Sunt căței cu probleme pe care nu îi putem duce încă la adăpost. Este o zonă de tranzit aici, între stradă și adăpost. Mai avem și cinci pisicuțe, toate adoptate, sterilizate și vaccinate. Pisicile sunt cele mai bune prietene ale cățeilor și sperăm că și ale lui Donkey”, a adăugat Monica Iorga.

Donkey a fost ridicat de pe străzi de Poliția Locală în 4 octombrie. A fost găsit în zona Aeroportului. Fostul lui stăpân, Marcu Rostaș, nu s-a prezentat în termenul legal de cinci zile să îl ia acasă, așa că Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca l-a scos la licitație. Licitația a fost câștigată de NCN și Ziar de Cluj, care i-au găsit un alt stăpân care să aibă grijă de măgar cum trebuie.

Citește și:

Măgărușul Pompa, vărul primar al celebrului Bator, este la “pârnaie”. Haideți să îl salvăm! NCN și Ziar de Cluj participă la licitație - VIDEOREPORTAJ

 Avem un măgăruș! NCN și Ziar de Cluj au câștigat licitația pentru Pompa. Animalul va avea o căsuță nouă


Adauga comentariu