Mafia lui Boc și de ce nu protestează ștabii politici din HORECA

O întrebare de bun simț pune Iosefina Pascal, angajată a Mariei Grapini, pe pagina sa de Facebiik: ”Mai țineți minte când îi cazau la hoteluri pe cei carantinați prin martie, aprilie, mai? Mereu m-am întrebat cum au fost alese locațiile și câți bani primeau băieții din industria hotelieră.”

Tot domnia sa oferă și un răspuns:

”De exemplu, Hotelul Univers T din Cluj a primit două contracte pentru cazarea carantinatilor. Directorul general al hotelului este Leș Mariana, fostă PDLista, actualmente PNLista, cel mai longeviv consilier județean din Cluj.

Posturile din Univers T sunt foarte râvnite de oamenii de prin partide pentru că această societate este singura din proprietatea Consiliului Județean Cluj care generează profituri uriașe.

Practic, Boc a luat de la Consiliu Județean, a dat la Hotelul Univers T, adică tot la ei, dar să mai rămână și pe la consilierii PNL. [😉] Nu știu ce să zic, dar ar trebui să se autosesizeze autoritățile competente. Madam Leș este administrator și la alte hoteluri. Deci, avem conflict de interese.

Nu vi se pare ciudat că, acum, nu îi mai forțează pe bolnavi să se izoleze în hoteluri? Normal, pentru că și-au făcut băieții lor din HORECA plinul, iar de restul nu îi interesează.”

Mariana Leș deține afaceri particulare fix în domeniul în care manageriază Univers T.

Potrivit declarației de avere pe anul 2018, Mariana Leș are un teren (suprafață de 3500 mp), o casă în Cluj-Napoca (suprafață de 93 mp), dar și două autoturisme (Smart și Skoda).  Are trei conturi curente care însumează 27.300 lei, dar și un depozit bancar (6.000 lei)și acțiuni în valoare peste 62.000 lei. Anul trecut, de la Hotel Topaz a obținut dividende în valoare de 26.552 lei, iar de la Consiliul Județean a obținut o indemnizație de peste 156.000 lei. De asemenea, liberala a mai obținut de la Gabriela Rădoiu Leș, prin donație, 70.000 lei. În 2015, aceasta i-a vândut o casă de locuit în valoare de  aproximativ 60.000 de euro senatorului Alin Tișe.

De amintit și faptul că Mariana Leș a fost numită, în 2009, de către prefectul de atunci, Florin Stamatian, în funcția de director coordonator al Agenției pentru Protectia Mediului (APM) Cluj. De profesie inginer chimist, Leș a lucrat în domeniul cercetării până în 1995, iar de atunci în domeniul privat, ca director al Hotelului Topaz.

 

Adauga comentariu