In Mafia Carnii, criminalii clujeni s-au organizat ca la gradinita: fetele cu fetele si baietii cu baietii

Sorin Selesiu, considerat unul dintre capii Mafiei carnii, deruleaza, de ani de zile, afaceri de milioane de euro in diferite domenii de activitate. Cele noua firme in care este asociat au datorii la stat de zeci de milioane de lei si au reusit sa supravietuiasca de ani de zile cu o cifra de afaceri de zero lei, fara sa ii intrebe nimeni nimic. Selesiu s-a asociat in afaceri cu patroni de restaurante si secretari de stat. Unul dintre partenerii sai, Valentin Lungu Soneriu, a fost anul trecut secretar de stat in Ministerul Agriculturii si are o avere de 25 de milioane de euro. Celalalt partener este patronul cunoscutului restaurant din Cluj, Casa Vikingilor.  Mai mult, sotiile celor doi patroni de la Michelangelor s-au asociat intr-o firma de catering, prin care era distribuita carnea stricata.

Ziar de Cluj va prezinta caracatita societatilor in care Sorin Selesiu, cercetat de procurorii DIICOT in dosarul “Mafia carnii”, este asociat. Dintr-o simpla analiza, rezulta ca omul de afaceri clujean si-a ales pe spranceana partenerii de afaceri, oameni influenti la Guvern sau patroni de restaurante.

 

Selesiu, partener de afaceri cu un cunoscut patron restaurantului Casa Vikingilor. Si acolo mergea carnea stricata?

Sorin Selesiu este asociat, intr-una dintre firme, cu unul dintre patronii restaurantului Casa Vikingilor, din Cluj-Napoca. Firma la care cei doi sunt asociati este CDI Invest SRL. Societatea a fost infiintata in 2007 si are drept domeniu de activitate “lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”.

Interesant este ca cifra de afaceri a societatii, in ultimii ani, este zero! In 2012, profitul firmei a fost de numai 131.911 lei, iar datoriile de, atentie! peste 27 de milioane de lei.

Patronul de la Casa Vikingilor este asociat cu Sorin Selesiu si cu nevasta acestuia, Anca Elena Selesiu, si la firma SC Gold Invest SRL. Societatea are ca obiect de activitate “alte activitati de creditare” si a fost infiintata in 18 iulie 2003, in Cluj-Napoca, intre timp lichidata.

In 2009, Gold Invest SRL avea o cifra de afaceri de 337.160 lei si datorii de 12.129 de lei.

Calin Radu Oancea detine actiuni si la un alt local din Cluj-Napoca, La Tevi, unde este asociat cu Augusta Gabriela Dirjan.

 

Sorin&Benea, parteneri in imobiliare

 

Cu Paul Sorin Benea, Sorin Selesiu este asociat la cinci firme.

Impreuna cu acesta, Selesiu a demarat mai multe proiecte imobiliare in Cluj. In 2006-2007, cei doi au demarat doua proiecte imobiliare in Floresti si Baciu. In ambele cazuri, locatarii s-au plans de intarzierile privind intabularile apartamentelor, multe platite integral, cu sume intre 35.000 – 55.000 de euro.

In proiectul complexului imobiliar din Floresti, derulat de Selesiu ca persoana fizica, alaturi de asociatul sau Paul Benea si de sotiile lor, la mai bine de sase ani de la inceperea lucrarilor cele 100 de apartamente, majoritatea locuite, sunt inca neintabulate.

In timp ce teparul Marius Leontiuc a facut puscarie pentru escrocherii imobiliare, Selesiu si Benea au scapat basma curata inseland peste o suta de familii.

Selesiu si Benea sunt asociati in urmatoarele societati: Celdonatel Bistrita, Euro Don SRL Cluj-Napoca (intre timp lichidata), Euro Mondial SRL Baciu (lichidata), NSB Logistic SRL si Erste Consult SRL Cluj-Napoca.

 

Afaceri ca la gradinita: fetele cu fetele si baietii cu baietii

Pe langa firmele lui Selesiu si ale lui Bogdan Curticiu, si sotiile acestora s-au asociat in afaceri. Este vorba de societatea SC MTC Ioana & Anca SRL, ce are ca obiect de activitate “activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente” .

Numele societatii apare, de altfel, si in notele procurorilor DIICOT. Potrivit anchetatorilor, carnea stricata era livrata la aceasta firma de cateing.

"O alta modalitate de introducere in consumul public a produselor de carne expirate este aceea de a livra marfa la firma de catering MTC Ioana & Anca SRL Cluj-Napoca, detinuta de sotia lui Curticiu, Ioana-Doina. Aceasta din urma era cea care alegea marfa ce urma a fi preluata de firma sa", se  arata in referatul DIICOT.

Firma de catering a fost infiintata in 2012, de catre sotiile celor doi oameni de afaceri clujeni. In anul infiintarii, firma a avut o cifra de afaceri de aproape 600.000 de lei si datorii de peste 200.000 de lei.

 

Partener cu un demnitar in Guvernul Ponta

Patronul de la Michelangelo a stiut sa isi aleaga partenerii de afaceri, de-a lungul timpului. Unul dintre ei este o persoana foarte influenta. Sorin Selesiu s-a asociat, in 2007, cu Valeriu Olimpiu Soneriu, la SC Erste Construct SRL. Firma are obiectul de activitate “dezvoltare (promovare) imobiliara” si a avut, in 2012, o cifra de afaceri de 100.250 de lei si datorii de 10.223.354 lei. Conform ANAF, firma este in continuare activa.

 

Cine e Valentin Soneriu, cel mai bogat demnitar al guvernului Ponta II.

Conform publicatiei Gandul, Soneriu ocupa functia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii din anul 2013, pentru aceasta pozitie in Executiv renuntand la functia de director general la CarmOlimp. Penelistul vine dintr-o familie a carei avere o estimeaza la 24-25 de milioane de euro, bani pe care i-a facut din mezeluri si, mai nou, din imobiliare. A preluat afacerea din Brasov a parintilor in 2004, cand avea 23 de ani, imediat dupa ce si-a luat licenta in Statele Unite. Acum are 31, conduce trei companii si un Mercedes S Class, a urcat in primele 200 de pozitii in topul milionarilor din Romania. Numele sau apare pe lista finantatorilor de partid din 2011, publicata in Monitorul Oficial anul trecut, cu o contributie chiar mai mare decat a lui Crin Antonescu.

 

Implicat in mai multe afaceri cu asociatul de la Michelangelo

 

Bogdan Radu Curticiu, al doilea patron  de la Michelangelo ridicat de DIICOT, este asociat cu Selesiu si intr-o alta firma, SC New Accounting SRL, avand ca obiect de activitate “comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun”. Firma a avut, in 2011, o cifra de afaceri de 40.823 de lei si datorii de 55.924 de lei.

 

Firmele lui Selesiu, datorii de zeci de milioane de lei

Societatile in care Sorin Selesiu apare drept asociat au datorii imense, iar multe dintre ele au fost lichidate. Spre exemplu, firma de constructii CDI Invest SRL are datorii de peste 27 de milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor. Majoritatea firmelo lui Selesiu au cifra de afacere zero, iar cateva dintre ele au fost lichidate.

Cat priveste domeniile de activitate, Selesiu s-a extins atat in imobiliare, cat si in comert cu amanuntul in magazine, transporturi rutiere de marfuri, dezvoltare-promovare imobiliara, activitati de creditare, comert al carnii si produselor de carne.

 

Mai jos, va prezentam lista firmelor in care este implicat Sorin Selesiu:

CDI Invest SRL Cluj-Napoca.

Infiintata in 2007;

Obiect de activitate: lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale; 

Asociati: Sorin Selesiu si Oancea Calin Radu;

Cifra de afaceri in ultimii ani este zero. In 2012, profitul este de 131.911 lei, iar datoriile de 27.059.665 de lei.

Celdonatel SRL Bistrita

Asociati: Benea Paul Sorin si Selesiu Sorin. Infiintata in 2000;

Cifra de afaceri in ultimii patru ani este zero. In 2012, proftul a fost de -678, iar datoriile de 21.000;

Euro Don SRL Cluj-Napoca

Asociati Selesiu Sorin si Benea Paul Sorin;

Infiintata in 2005 si lichidata in 2011. Intre 2009-2011 cifra de afaceri a fost zero, la fel si profitul, iar datoriile firmei au depasit 700.000 de lei;

Domeniu de activitate: comert cu amanuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate ;

Euro Mondial SRL Baciu, judetul Cluj

 A fost infiintata in 2006 si lichidata in 2010;

Obiect de activitate: lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale ;

Asociati - Silaghi Laszlo Attila, Selesiu Sorin, Benea Paul Sorin

Intre 2006-2010, cifra de afaceri a societatii a fost zero.

NSB Logistic SRL Cluj-Napoca

Societate infiintata in 2005 si lichidata in 2010;

Domeniu de activitate: transporturi rutiere de marfuri ;

Asociati: Benea Paul Sorin, Selesiu Sorin.

Cifra de afaceri in perioada 2005-2010 a fost zero.

SC Gold Invest SRL Cluj-Napoca

Societate infiintata in 2003, lichidata;

Domeniu de activitate: alte activitati de creditare;

Asociati: Selesiu Sorin, Anca Elena Selesiu, Calin Radu Oancea

In 2009, Gold Invest SRL avea o cifra de afaceri de 337.160 lei si datorii de 12.129 de lei.

SC Erste Construct SRL Cluj-Napoca

Societate infiintata in 2007

Administratori: Sorin Selesiu, Paul Sorin Benea si Valentin Olimpiu Soneriu

Cifra de afaceri in 2012 a fost de 100.250 de lei, si datorii de 10.223.354 de lei.

New Accounting SRL Cluj-Napoca

Societate infiintata in 2007, inactive in prezent;

Obiect de activitate: comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominant de produse alimentare, bauturi si tutun;

Asociati: Adrian Traian Pop, Bogdan Radu Curticiu, Sorin Selesiu

A avut, in 2011, o cifra de afaceri de 40.823 de lei si datorii de 55.924 de lei;

SC Michelangelo SRL Cluj-Napoca

Obiect de activitate: comert cu ridicata al carnii si produselor din carne;

Infiintata in 2002;

Asociati: Radu Bogdan Curticiu si Sorin Selesiu;

In 2012, a avut o cifra de afaceri de 37.689.457 de lei, si datorii de 9.135.914 lei;

 

foto: Larisa Neagoe

Comentarii

pensionar

22.03.2014 09:15

De 25 ani traim in minciuna, batjocura de catre noi bogati, smecheri care fac bani, din nenorocirea noastra ca nu suntem SMECHERI, Rusine ca asa vom termina aceasta viata plina de minciuna si deziluzi amare.

adi

22.03.2014 11:09

mijto demersul jurnalist. e bine sa sti ce firme sa eviti. un asa om merita multi ani de inchisoare. cand ma gandesc ca de la michelangelo, sau o shaorma , sau la vikingi au mancat in ultimii ani poate jumate din clujeni.

mama ,singura

22.03.2014 11:38

mi  greata...eu daca nu mi platesc datoriile fata de stat infund puscaria si ma lasa pe drumuri cat ai zice" peste" ,pt o suma infinit mai mica....si se plang ca nu sunt bani la buget...nenorocitii!guvernantii sunt de vina...pt ei sunt banii...sa stea sa doarma ,toata ziua, in parlament sau sa si faca planuri ce si cat sa mai fure....traiesc cu 1000 lei cu un copil de 19 in intretinere....

george

22.03.2014 17:39

Eu presimt ca aceste minciuni nu sunt inca la cota maxima si trebuie sa mai iasa la iveala si alte personaje cunoscute la noi in judet. Acesti domni , care detin functii de conducere plateti de stat, precum si domnul Pivariu ar merita sa putrezeasca in puscarie fiindca le-a permis unor sa-si bata joc de sanatatea clujenilor.Atunci cand judecatori voi musca din functionari si deminitari publici , asa cum trebuie, atunci minciuna si smecheria va disparea. Asa ca, oamnei buni , asteptati-va sa mai mancati mult kkt de la nesimtiti ca acestia

Cristian

22.03.2014 19:50

Bun....am tot vazut stirile voastre si ale altor ziare,cati oameni s-au imbolnavit?Tot spuneti ce au facut dar nimic concret probabil putina evaziune,dar parerea mea cineva vrea sa intre pe piata in locul firmei Piggy srl si atunci sunt atacati din toate partile,dar asa se fac afaceri in romania,cand faci ceva bani,te ia SRI sau DNA si te leaga,astia sunt mai rai ca si comunistii....vreau sa vad si alte comentarii !!!!

Adi

23.03.2014 11:51

jidani împuţiţi

Casa Vikingilor

24.03.2014 16:49

Stimata redactie, minima decenta cand scrii un articol in care arunci cu noroi pe numele unui citez '' cunoscut restaurant Casa Vikingilor'' ar fi sa te documentezi intai. Telefoanele restaurantului sunt publice, spre deosebire de cele ale redactiei, prin urmare era mai simplu sa puneti mana pe telefon si sa intrebati: Domnilor sau infractorilor, ati cumparat carne sau altfel de produse de la SC Michelangelo SRL? Daca faceati acest minim efort sa intrebati, scapati de dilema citez ''si acolo mergea carnea stricata?''. Sau poate cine stie, exista si poibilitatea sa nu fi avut credit pe telefon; caz in care nu ati fi putut suna. Dar atunci, intrucat nu erati siguri pe ceea ce scrieti, trebuia sa va abtineti sa dati nume. Eu cred ca asa este deontologic.Retaurantul Casa Vikingilor implineste anul acesta 14 ani de existenta si este un reper serios pe harta gastronomica a orasului Cluj-Napoca. Noi nu am fi rezistat atata timp pe o piata atat de concurentiala ca cea a alimentatiei publice daca nu am fi dat dovada de profesionalism si respect fata de clienti. Avem martori zecile de mii de clienti care ne-au trecut pragul si care o data ce au mancat la noi s-au reintors cu placere. De aceea ne doare cand cineva arunca cu noroi pe bunul renume pe care ni l-am construit in toti acesti ani.Acum spre stiinta stimatilor redactori si eventual a celor care fara sa vrea au avut o urma de indoiala, va informam ca ultima relatie comerciala pe care am avut-o cu SC Michelangelo SRL este factura cu nr. 10135 din data de 28.07.2012 deci de acum aproape doi ani.Cu respect fata de toti clienti lui, Restaurantul Casa Vikingilor

Adauga comentariu