Lupta sindicală își arată glezna epilată și eșarfa la Guvern. Unde sunt minerii lui Cozma de altă dată?

Nici protestele minerilor nu mai sunt ce au fost cândva. Stă dovadă decizia de a intra în grevă și a bloca activitatea în minele de sare din toată țara pentru că nu și-au primit voucherele de vacanță. Nu mai discutăm de greve cauzate de salarii neplătite de luni întregi cum era cândva, azi minerii se închid în subteran pentru că sunt ignorați și nu sunt tratați cu cea mai mare considerație. Ne-am supărat și ne plângem de milă în subteran!

Cândva, minerii apelau la măsuri atât de radicale doar atunci când le ajungea cuțitul la os și nu mai aveau cu ce să își hrănească familiile. Acum minerii sunt mult mai sensibili și se închid în subteran pentru că sunt ”supi” pe cei din conducere care îi nu bagă în seamă.

Într-adevăr, acele vouchere le-au fost promise, dar venitul lor nu a avut de suferit. Nu se justifică această acțiune extremă pentru un cadou promis, care nu l-au mai primit. Minerii se simt ignorați și nebăgați în seamă de conducere, simt că nu le este apreciată munca, iar de supărare minerii de la Ocna Dej s-au închis în subteran. Poate că liderii de sindicat ar trebui să găsească un psiholog care să le rezolve problemele și să nu blocheze mina pentru motive neînsemnate.

În lipsa voucherelor, minerii și-au luat ei vacanță. De o săptămâna nu se mai muncește deloc. De o săptămână minele de sare nu generează venituri. Acum, poate că nu vor fi bani pentru salarii și vor avea și ei motive reale pentru a protesta.

Probabil și-au dat și minerii seama că voucherele de vacanță reprezintă un motiv mult prea puțin important pentru a te bloca în subteran, astfel că au anunțat că sunt supărați pentru că au fost tratați cu răceală, pentru modul în care au fost făcuți să se simtă. Probabil vor sta în subteran până vor primi scuze care să îi facă să se simtă mai bine, sau până ce conducerea trimite un psiholog care să îi ajute să își gestioneze sentimentele.

Alături de minerii din subteran, poate să participe la ședințele cu psihologul și prefectul, cel pe care nimeni nu îl bagă în seama. Într-o săptămână nimeni nu l-a anunțat că la Ocna Dej este grevă. De ce să se autosesizeze dacă e ignorat? Probabil că e și el ”supi”, motiv pentru care îl invităm să împartă cu minerii tariful unui psiholog.

Adauga comentariu