Lukacom Invest, firma de casă a primăriei Florești, transformă Parcul Poligonului într-o întindere de betoane

Parcul Poligonului din Florești se află în plin proces de amenajare, doar că până acum tot ce a fîcut constructorul a fost să betoneze spațiul verde. Primarul Șulea dă asigurări că va exista și spațiul verde, însă și betoanele vor acoperi o mare parte din teren. Practic din totalul suprafeței spațiul verde reprezintă doar 34%, în timp ce pavajul din beton reprezintă 59%.

”Suprafața totală a parcului va fi de 15.760 mp, iar suprafața aparatelor de joacă va fi de 965 mp. De asemenea, vom avea o suprafață de spații verzi amenajate în cuantum de 5.390 mp. De menționat că nu vor fi tăiați sau afectați arborii de dimensiuni mari existenți. Ca dotări, parcul va cuprinde 5 ansambluri de joacă mari, balansoare, echipament de joacă decățărare, leagăne, minitribună, scenă, grup sanitar, foișor, cișmea”, potrivit unei declarații a primarului.

Lucrarea este realizată de Lukacom Invest SRL, o firmă abonată la banii publici ai comunei Florești, numele acesteia se regăsește și în dosarul de corupție al primarului Șulea. Valoarea contractului pentru realizarea Parcului este de 1,1 milioane de lei.

Lukacom Invest SRL a primit de mai multe ori contracte de la Primăria Florești pentru servicii de deszăpezire și curățare stradală fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, potrivit procurorilor. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei.

 

Adauga comentariu