Lui Șulea i-a mai răsărit o groapă de gunoi ilegală în ogradă. Dar n-o vede din cauza prafului de la lucrările la Centura de Sud

O nouă groapă de gunoi ilegală a răsărit pe malul Someşului în Floreşti, dar Șulea, primarul comunei, se face că n-o vede. Poate i-a intrat în ochi praful de la lucrările intense la Centura de Sud a Floreștiului, aia promisă a fi gata la 6 luni după campania electorală din 2016 și care va fi gata cândva într-o zi de joi, după Miercurea Ciuc.

Potrivit locuitorilor din Floreşti, care au postat și fotografii pe Facebook, noua groapă ilegală este la 50 de m de malul Someșului după ce traversezi barajul din dreptul MHS Cluj Truck & Bus.

“Este pe o suprafaţă foarte mare. Pozele nu au reuşit să surprindă întregul dezastru. Acolo este un focar de infecţie”, spune un locuitor din Floreşti.

O, dar nu este singura groapă de gunoi de pe malul Someșului! Ziar de Cluj are o întreagă colecție de fotografii cu deșeuri aruncate pe uliță în Dallas-ul floreștean.

Iar Șulea nu numai că este neputincios, dar ar vrea ca alții să-i rezolve problemele. Așa cum se miorlăie azi, de mână cu Emil Boc, să vină guvernul să-i onoreze promisiunea din campania electorală și să-i facă Centura de Sud (că el nu este capabil), așa se miorlăia anul trecut, fără succes, la Pretură să primească acordul pentru declararea stării de alertă. Cică din cauza imposibilităţii depozitării deşeurilor menajere colectate de la populaţie într-o rampă autorizată. Păi după ce Quatro Eco Salub, propria firmă a Primăriei Florești (în asociere cu alte trei comune) a fost falimentată prin proastă gestionare, Șulea ar fi vrut să aibă la dispoziție niște bani publici despre care să nu dea socoteală că, deh, ar fi fost stare de necesitate – nu se impuneau licitații, ci doar alocări directe (dar asta-i altă poveste, vom mai reveni la ea).

Ulterior, Primăria Floreşti a suspendat contractul cu operatorul de salubritate Quatro Eco Salub privind serviciile de ridicare a deşeurilor menajere şi a atribuit contractul de salubrizare menajeră firmei Strict Prest SRL prin încredinţare directă, fără licitaţie, cu puţin ajutor din partea preşedintelului Consiliului Judeţean Alin Tişe.

Comentarii

fk

05.08.2017 11:35

Gunoaiele.sunt acolo de ceva vreme. Meseriasii stramutati din Pata Rat, aia care controleaza ghenele.si imprastie.deseurile.din pungi la care se adauga ce se.produce de dezvoltatorii imobiliari ai lui Sulea, credeti ca. au concediu? doar trebuiau duse undeva. Trist e ca pana si Google arata gunoaiele, se stie cine produce moloz, se stie si cine il transporta (debaraseaza) numai sa vrei sa.ii gasesti. orbul gainilor.merge pana la presa statiilor locale judecand dupa masini inscriptionate aparute la.picnicuri.

Adauga comentariu