Ludovic Orban scuză, la modul penibil, traseismul: "Cristian Matei a fost primit în PNL anterior deciziei Biroului Politic Național de a respinge transferul PSD-iștilor în PNL"

Primarul Cristian Matei a fost primit în PNL anterior deciziei Biroului Politic Național de a respinge transferul PSD-iștilor în PNL, a declarat joi, la București, prim-ministrul Ludovic Orban - citat de infoaries.ro.

Primul ministru a ieșit să discute cu protestatarii din diaspora și a fost interpelat cu privire la acceptarea primarului Turzii în PNL.

Între timp, liberalii pregătesc apariția lui Cristian Matei în PNL. Președintele interimar Lucian Cordiș pregătește și o petrecere în acest sens.

”Va fi un micro-revelion la Milexim. Au fost invitații apropiați ai lui Matei printre care și Stănilă, directorul Spitatului Municipal. Acesta a refuzat invitația și a invocat că nu se simte bine după accidentul de ski. Părea oricum puțin jenat de situație”, au explicat pentru InfoAries.ro, surse politice.

Explicațiile penibile ale lui Ludovic Orban:

”De ce se permite intrarea membrilor PSD în PNL. Există cazul de la Turda. După faza cu Sebeșul noi diaspora eurpeană, știam sigur că primarul Turda din PSD a blocat un proiect de-al nostru al diasporei europene și al oamenilor din Cluj care ne-am implicat la Cimitirul Eroile din Turda, a fost omul care a băgat bețe-n roate ca să nu renovăm cimitirul pe banii noștri”, a sunat interpelarea unui protestatar. 

Ludovic Orban explică că intrarea lui Matei în PNL a avut loc înainte de adoptarea deciziei de respingere a adeziunilor PSD-iștilor în PNL, decizie adoptată de BPN al PNL în preajma moțiunii de cenzură.

Ce declara penibilul ipocrit Ludovic Orban pe data de 28 august 2017, cu mult înainte de Decizia BPN al PNL cu privire la viitorii traseişti:

Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul”, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.
„Dacă e neconstituţional, să se pronunţe Curtea Constituţională. Ceea ce mă priveşte pe mine ca om care fac parte din societatea românească, ca om care se întâlneşte în fiecare zi cu cetăţenii români şi care ştiu foarte bine ce gândesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru că el este de fapt o gravă deteriorare a mandatului reprezentativ şi a democraţiei în România. De-a lungul timpului s-au constituit Guverne care în votul care exista în spatele parlamentului nu aveau nici 35%”, a explicat Orban.

Adauga comentariu