Ludovic Orban l-a numit pe liberalul Sabin Sărmaș în funcția de președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României. Clujeanul a demisionat din Consiliul Local

Ioan Sabin Sărmaș, consilier local la primăria Cluj-Napoca, a fost numit, miercuri, în funcția de președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României (AADR). Decizia a fost luată de către premierul Ludovic Orban. 

 

”Decizia nr. 505/2019 privind numirea domnului Ioan-Sabin Sărmaș în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității pentru Digitalizarea României” - Text publicat în Monitorul Oficial al României și a intrat în vigoare ieri, 11 decembrie 2019.

Agenția se afla în subordinea Ministerului Comunicațiilor, acum comasat cu Ministerul Transporturilor. AADR are rolul de a opera sistemele informatice de la nivel național, destinate guvernării electronice. Mai precis, are în gestiune sistemul e.licitatie.ro (SEAP – sistemul electronic de achiziții publice); autorizatiiauto.ro (SAET – sistemul pentru atribuirea electronică a autorizațiilor de transport internațional, rutier, de marfă, și pentru atribuirea traseelor de transport); ghiseul.ro (SNEP – sistemul național electronic de plata cu cardul a taxelor și impozitelor); edirect.e-guvernare.ro (PCUe – punctul de contact unic electronic).

Liberalul și-a anunțat demisia din Consiliul Local Cluj-Napoca, iar în locul său intră liberalul Adrian Roman, următorul pe lista candidaților PNL Cluj la alegerile locale din 2016.

Adauga comentariu