Lucrările la blocul de pe strada Edgar Quinet din cauza căruia s-a surpat drumul continuă, în timp ce starea drumului este tot mai proastă

Clujenii care locuiesc pe strada Edgar Quinet, în zona unde s-a surpat drumul, sunt extrem de nemulțumiți că drumul nu a fost reparat de către constructorul vinovat, dar lucrările la bloc continuă. Cetățenii afectați solicită municipalității să someze constructorul să refacă drumul și zidul de sprijin înainte de a continua lucrările.

Revin cu sesizarea legată de drumul surpat din cauza lucrărilor defectuoase de pe strada Edgar Quinet nr. 18. Va rog să nu mai dați aviz favorabil sesizării când problema este departe de a fi soluționată. Constructorul nu are voie să continue lucrările până nu consolidează zidul și până nu aduce drumul la starea inițială. Oare ați fost pe teren să vedeți că drumul este într-o stare mai rea, iar constructorul continuă nestingherit să lucreze la bloc? Dacă autoritățile nu pot face nimic să oprească această nedreptate față de atâția locuitori, cine poate? Chiar vi se pare corect să-și bată joc un constructor de atâta lume? Va rog să interveniți și să opriți lucrările până nu se face drumul. Și nu mai treceți sesizările locatarilor la soluționate favorabil fără să faceți ceva concret. 

Drumul de pe strada Edgar Quinet este surpat din cauza șantierului de la nr. 18. Prima dată constructorul trebuia să repare drumul stricat de el, abia apoi să continue cu fundația, dar asta nu s-a întâmplat. De o săptămâna se lucrează la fundație. Doar au subțiat drumul și mai mult lângă numărul 20, mutând gardul mai în mijlocul drumului, îngreunând accesul la garajul de la numărul 20.

Locuitorii blocurilor vecine se tem că și locuințele lor ar putea fi afectate de aceste lucrări dacă nu se iau măsuri. 

Pe strada Edgar Quinet, intre blocurile cu numărul 20 și 18, se efectuează o lucrare de ridicare a unui bloc. Din momentul începerii lucrării au stricat o "barieră" care ținea un drum în urma căruia a distrus accesul la blocurile 22 și 24. Lucrările continuă și există riscul să distrugă altă "barieră" care ține blocul 24 - riscând să distrugă un bloc întreg. Rog să fie verificați și să fie luate toate măsurile. 

Poliția Locală susține că a făcut zilnic verificări la șantierul noii construcții și că cei care ridică acest bloc au prezentat soluțiile tehnice pentru refacerea drumului și zidului de sprijin, soluții care au fost acceptate de vecini. Se pare însă că vecinii nu sunt deloc încântați de faptul că prioritate are noua construcție și nu refacerea drumului surpat. 

„În urma surpării terenului care a angrenat și zidul de sprijin și drumul adiacent surpării din data de 13.04.2021 polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții au efectuat verificări zilnic la imobilul în curs de execuție din Cluj -Napoca str. Edgard Quinet nr. 18, autorizat prin AC 307/2020. Beneficiarul a prezentat raportul de expertiză tehnică în care au fost stabilite soluțiile tehnice care trebuie aplicate pentru aducerea zonei la starea inițială, soluție agreată/acceptată de reprezentanții asociațiilor de proprietarii”, este răspunsul Poliției Locale.

Drumul pe strada Edgar Quinet este surpat din cauza santierului de la nr. 18. Prima data constructorul trebuia sa repara drumul stricat de el, doar apoi sa continue cu fundatia, dar asta nu s-a intamplat. De o saptamana se lucreaza la fundatie. Doar au subtiat drumul si mai mult de langa numarul 20, mutand gardul mai in mijlocul drumului, ingreunand accesul la garajul de la numarul 20.

 

Adauga comentariu