Lucrările la autostrada Sebeș-Turda, blocate de o decizie a instanței

Instanța a decis oprirea lucrărilor la Autostrada Sebes-Turda, după ce o familie din Alba Iulia a dat în judecată CNAIR și constructorii lotului 1 al Autostrăzii.

Tribunalul Alba a admis cererea formulată de proprietarii casei pe lângă care autostrada va trece la dor câțiva metri. Lucrările vor continua doar după ce vor fi montate panouri care vor izola fonic locuința. Decizia este definitivă.

”Obligă pârâtele să monteze în regim de urgență panouri fonoabsorbante și să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanților cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de șantierul organizat în imediata apropiere a locuinței reclamanților cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse prin autorizație de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanţilor. Dispune încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ pe str. Victoriei nr. 24, până la montarea de către pârâte a panourilor fonoabsorbante şi îndeplinirea măsurilor pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 - punct de lucru Oarda de Sus - în zona imobilului proprietatea reclamanţilor. Dispune încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ pe str. Victoriei nr. 24, până la montarea de către pârâte a panourilor fonoabsorbante şi îndeplinirea măsurilor pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor.Definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen”, se arată în decizia Tribunalului Alba, potrivit Mediafax.

De asemenea, familia va primi daune materiale de 70.000 de euro și daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR și Ministerul Finanțelor.

sursa foto: ziarulunirea.ro

Adauga comentariu