Lucrarile din centrul Clujului umplu parkingurile din zona

De cand principalele artere ale Clujului au intrat in renovare, parkingurile din centrul orasului au inceput sa fie mai cautate de catre soferi. Gradul de ocupare al parcarii subterane de la Cluj Arena a crescut simtitor, in timp ce parkingul primariei e ocupat in totalitate in fiecare zi.

Am avut o crestere de la luna la luna la incasari, iar lucrarile din ultimele luni au contribuit la asta. Principalul factor care a dus la aceasta crestere a fost cunoasterea de catre cetateni a faptului ca se poate parca in parcarea subterana de la Cluj Arena, contra unei sume rezonabile. Clujenii care ajung in parc in weekend sau in timpul saptamanii aleg cel mai des parcarea noastra”, spune Radu Ratiu, directorul Cluj Arena.

Acesta spune ca gradul de ocupare al parkingului variaza in fiecare saptamana, dar ca a crescut numarul clujenilor care si-au facut abonamente de parcare la Cluj Arena.

Sunt perioade in care gradul de ocupare este de 30-40%, perioade in care e de doar de 10%. In weekend, categoric, este mai folosit. De asemenea, dupa-masa e mai ocupat decat dimineata”,  a mai zis Ratiu.

Reprezentantii Primariei Cluj Napoca spun ca parkingul de langa institutie are un grad de ocupare zilnica de 100%, indiferent de lucrarile care se desfasoara acum in centrul orasului.

Parkingul Primariei e ocupat in totalitate in fiecare zi”, au declarat acestia pentru Ziar de Cluj.

Tarifele practicate in parcarea de la Cluj Arena sunt de un leu pe ora pe timpul zilei si de doar 2 lei pentru intreaga noapte. Un abonament aici costa 15 lei pe luna. In parkingul primariei, tariful pentru parcare este de 2,5 lei pe ora.

Adauga comentariu