Lucrarile de reabilitare a tramei stradale distrug linia de tramvai pe Plopilor

Lucrarile incepute in urma cu cateva saptamani pentru modernizarea tramei stradale de langa linia de tramvai nu creeaza doar disconfort locatarilor si participantilor la trafic, fiind a doua oara cand aceste artere sunt in santier, ci si avariaza partea de drum deja reabilitata in 2011. Atunci, in cadrul proiectului cu finantare europeana s-a reabilitat doar partea din strada cu linia de tramvai. Contractul in valoare de 104 milioane de lei s-a semnat cu asocierea firmelor SWIETELSKY Baugesellschaft mbH - Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup, in 15 iunie 2011.

Acum asocierea Diferit Kiat a inceput lucrarile de reabilitare a partii dintre linia de tramvai si trotuar in cadrul proiectului "Modernizare trama stradala si acces la zona industriala in Municipiul Cluj-Napoca". Numai ca partea modernizata de Swietelsky in urma cu patru ani a inceput sa se degradeze atat din cauza sapaturilor cat si din cauza traficului. Chiar daca lucrarea este inca in garantie, nu cei de la Swietelsky vor remedia distrugerile.

“Era prevazut in contract, se asteptau sa se intample asta. Sunt cazuri punctuale, nu este ceva sistematic si se va remedia in cadrul lucrarilor de catre cei de la Diferit-Kiat”, au precizat reprezentantii Primariei.

Contractul cu asocierea Diferit-Kiat se ridica la 53 de milioane de lei, iar durata de executare a lucrarilor este de 18 luni. Lucrarile se vor efectua pe strada Plopilor intre strada Primaverii si Splaiul Independentei, strada Oasului intre strada Decebal si Valea Chintaului, bulevardul Muncii de la intersectia cu strada Oasului pana la Sinterom, respectiv de la intrarea in CUG pana la str. Cpt. Grigore Ignat, dar si pe Calea Baciului.

In ultimii 10 ani Diferit-Kiat s-a ocupat de intretinerea si modernizarea strazilor din Cluj-Napoca, incasand din bugetul local 508 milioane de lei.

Comentarii

vasile

14.03.2015 03:33

   Oricum, daca urmariti traseul liniei de tramvai, o sa vedeti ca e crapat asfaltul din proximitatea sinelor in foarte multe parti si, ca o masura de salvare a lucrarii, s a aruncat cu ceva smoala, in bataie de joc, sa mai prinda si sa mai reziste asfaltul , macar pana uitam ca e o lucrare prea noua ca sa fie distrusa in halul asta...ar fi interesant, domnilor si doamnelor ziaristi, sa analizati  cum de s a distrus in timp record aceasta lucrare de zeci de milioane de euro....

Alex

19.03.2015 17:59

cine e oare cretinul care a aprobat lucrarile pe ambele sensuri ale strazii, incat nenoroceste toate parcarile?????

Rodica Hasmasan

13.04.2015 01:07

Pe strada Plopilor,pe linia de tramvai s-a produs un adevarat dezastru ecologic.Copacii plantati in 1988,au ajuns atat de frumosi,au crescut si noi am imbatranit.Azi am facut un soc cand am vazut  cum au fost  taiati zeci de copaci care ne faceau strada mai frumoasa si deosebita.Asfaltul,linia de tramvai se pot reface,oricum problemele au ramas tot nerezolvate,cand ploua abundent apa acopera linia de tramvai in unele zone.Dar copacii nostri unde sunt?Cine a permis taierea lor?Au trecut 27 ani de cand au fost plantati,de ce ni i-ati taiat?Se taie si in cartier dar nu inteleg motivul.Frumoasa zona verde a fost ransformata intr-o zona arida si sinistra!Asta inseamna modernizare?

Adauga comentariu