Lucrările de pe strada I.C. Brătianu bagă în faliment magazinele: "Noi am închis!"

Primăria Cluj-Napoca bagă în faliment magazinele și firmele care își au sediul pe strada I.C. Brătianu. De când au început lucrările de reabilitare a străzii  traficul este închis, iar pietonii evită zona. Așa se ajunge în situația în care unele societăți comerciale și-au închis magazinele sau și-au sistat activitatea.
 

Lucrările pe strada I.C. Brătianu au început în luna octombrie 2014 și tot de atunci și problemele comercianților, care nu mai au clienți. Traficul pe stradă este închis, dar și pietonii evită pe cât posibil zona.

Trotuarele de pe stradă sunt neterminate, iar cei care vor să intre în magazine trebuie să treacă pe improvizații din lemn sau prin nisip.
Pe departe cei mai afectați sunt comercianții, care spun că sunt în pragul falimentului. Crama Noastră, un magazin specializat în vinuri a fost închis înainte de Crăciun, atunci când se fac cele mai mari vânzări.

"Cred că glumiți când ma întrebați cum merge vânzarea. Este ora 14.00 și am avut trei clienți până acum. A fost și mai rău să știți. Înainte de Crăciun, când toată lumea face cumpărături, am închis din cauza șantierului și nu am deschis două săptămâni. Nimeni nu ne trecea pragul cu zilele. Nu știm când se va termina lucrarea să ne putem relua activitatea în totalitate", ne-a spus reprezentanta cramei.

Alți agenți comerciali și-au sistat activitatea în totalitate sau și-au mutat sediul firmelor pană la finalizarea lucrărilor.

Un alt comerciant afectat de lucrările pe care Primăria Cluj-Napoca le desfășoară în zona este un importator de obiecte decorative și design interior. Patronul firmei nu dorește să-și exprime public nemulțumirea față de lucrări, de teama controalelor de la primărie.

"Sunt îngropat în datorii. Cui îi pasă? Am ratat un sezon întreg, cel dinaintea Crăciunului și a Anului Nou. Cui îi pasă? Din octombrie și până acum am avut patru clienți care au dorit doar obiecte decorative. Nu am plătit facturi și cu chiria sunt în urmă o lună. Nu e bine, dar ce să facem? Dacă facem sesizări sau spunem să termine mai repede atunci se răzbună ca proștii și ne trimit controale pe cap. Dacă mai durează mult o sa intru în faliment și uite așa sprijină domnii de la primărie agenții comerciali din oraș. Trebuia să facă strada pe bucăți să nu fie toată un șantier", ne-a spus bărbatul.

În situația comercianților cu care am vorbit se mai găsesc și alții. Cu toții așteaptă ca lucrările să fie terminate cât mai repede și strada să prindă viață din nou.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că strada se reabilitează din fonduri europene și face parte din proiectul de reabilitare al străzilor din "Orașul Comoară". Termenul de finalizare, arată angajații Primăriei Cluj-Napoca, este în luna aprilie a  acestui an.

Cu străzi reabilitate, dar cu pereți care stau să cadă de scorojiți ce sunt, numai imagine de "Oraș Comoară" nu are Cluj-Napoca.

 

Comentarii

ana

27.03.2015 23:36

De ce nu ziceti mare si din titlu FIRMA VIAROM IS VARZA!! NU AU CAPACITATE SA FACA LUCRARILE. Isi bat joc de cetateni!! Nu ascundeti firma!! Sa stie toata lumea pe cine sa arate cu degetul

ovidiu

28.03.2015 14:12

nu viarom e problema! ci primaria cluj! lucrarea e manageriata de super "competentii" din primarie. 

Buboiu

29.03.2015 12:04

Buba e la cine le controleaza lucrarea,  cine le autorizeza,  unde e planul de lucru. Am trecut pe acolo marti la ora pranzului si nu era nimeni la lucru,  doar un muncitor care vorbea cu un pieton,  probabil negocia pretul motorinei din rezervorul unui utilaj parcat.

Adauga comentariu