Lucrările de lărgire a unei străzi din Dej au loc lângă o conductă de gaz ruginită. Locuitorii sunt speriați să nu se întâmple o nenorocire

Locuitorii străzii Mihai Viteazu din Dej consideră că viețile le sunt puse în pericol de o conductă de gaz ruginită și lăsată descoperită la marginea drumului. În jurul acestei conducte au loc lucrări de lărgire a străzii, astfel că locuitorii solicită mutarea conductei de gaz în subteran.

”Lucrarile de largirea a carosabilului sunt facute in proximitatea tevilor de gaze complet ruginite si realizate din materiale neconforme normelor in vigoare . Ingroparea acestei conducte este obligatorie deoarece nu este protejata si este situata exact la marginea soselei Dej-Ocna Dej.Conducta pune in pericol viata locatarilor din zona”, potrivit locuitorilor de pe strada Mihai Viteazu.

Delgaz Grid dă însă asigurări că respectiva conductă nu reprezintă un pericol, dar este monitorizată săptămânal de către angajații Delgaz Grid, până acum nefiind descoperite disfuncționalități.

”Conducta de gaz supraterană la care faceți referire nu ridică probleme din punct de vedere al exploatării și siguranței în alimentarea consumatorilor din zonă. Dat fiind faptul că strada Mihai Viteazu este cuprinsă într-un proiect de modernizare care presupune intervenții care pot afecta nu doar carosabilul, monitorizăm conducta de gaz săptămânal. Verificările din teren efectuate până la acest moment nu au evidențiat vreo disfuncţionalitate”, transmite Delgaz Grid.

Primăria din Dej a demarat lucrările de lărgire a străzii Mihai Viteazu în cadrul unui proiect din fonduri europene ”Modernizare infrastructură străzi pentru accesul între zona centrală și Ocna Dej -Străzile: Mihai Viteazu, Minerilor, Albăstrelelor, Țibleșului, Eroilor, Pinticului”.

Arhitectul șef al municipiului Dej a declarat pentru Ziar de Cluj că lucrările ce vizează carosabilul nu afectează în niciun fel conducta.

”Acolo există un proiect pe fonduri europene care face parte dintr-un proiect mai amplu de mobilitate urbană. Domnul primar știe deja despre acest lucru, noi o să facem sesizare la compania de gaz, să vină să facă o expertizare. Eu nu pot să mă pronunț în ce stare de degradare este conducta până nu vine o comisie. Acea conductă există de peste 20 de ani, iar lucrările noastre nu cred că au periclitat acea conductă. Eu personal am fost și am văzut. Este într-adevăr o conductă ruginită, cei de la gaz trebuie să vină să vadă ce este de făcut. Acele lucrări nu au legătura cu conducta, noi nu ne atingem de conducată”, a declarat arhitectul șef al municipiului Dej.

Adauga comentariu