Luceafarul Presei Romanesti, Mihnea Maruta, mai paraseste o redactie de ziar. Si-a dat demisia de la PressOne. Finantatorul american Don Lothrope a pierdut aproape un MILION de dolari cu PressOne in 3 ani pentru 23 000 de cititori unici pe zi. Adica nimic

Mihnea Maruta, Luceafarul Presei Romanesti, cel care, atunci cand se nevoia sa mai scrie o data la 7 luni un editorial, anunta demiurgic pulimea: "Am scris", Monahul Jurnalismului, Cel Neinteles si in fata caruia toti sunt prosti si nu stiu presa, Omul pentru care inca nu s-a inventat Calea, Preacuratul Deontologiei care nu are nicio problema sa incaseze simbrie de la Sorin Ovidiu Vantu sau Patriciu sau de la americani trimisi de servicii sa finanteze site-uri boeme, in fine, EL, si-a anuntat azi demisia de la PressOne.

 

Anuntul a avut un impact planetar: Donald Trump a lacrimat putin, Putin a baut un crampal de bucurie, hortensiile au inflorit, agentiile de presa internationale s-au oprit din tot ce faceau ca sa marcheze momentul.

Nu vom sti niciodata ce a fost (de aceasta data) in capul Luceafarului. Acel spleen cronic care il face mereu nemultumit, care ii sterge mereu zambetul de pe buze? Acea povara morala de Moise al limbii romane care il face sa plece mereu ingretosat din redactii? Ca nu e prima oara cand le-o trage bunilor sai prieteni jurnalisti, parasindu-i: de la OradeCluj.ro si-a dat demisia, de la Cotidianul, idem, la fel si de la Adevarul.

Acum dupa nici 4 ani de la inagurarea PressOne (site NATIONAL care n-a facut audienta nici cat un ziar local din Alba), ne paraseste din nou.

 

 

CAT ne mai rabda Pamantul, Doamne? Vom ajunge cu totii in Iadul Jurnalismului, fiindca nu am stiut aprecia asa cum se cuvine o asemenea valoare. Sa ne fie rusine, Omenire! Daca nici banii americanului Don Lothrope nu au fost suficient de curati ca sa hraneasca demnitatea profesionala a lui Mihnea, la ce sa ne mai asteptam? La Sfarsitul Lumii?

Stiti de ce? Ca si prostul ala de american a bagat ceva cascaval in basinile lui Mihnea. De exemplu, sa ne uitam mai jos pe situatia firmei editoare Press One Media SRL:

- cifra de afaceri mica inseamna ca siteul PressOne - "o bijuterie a jurnalismului romanesc" - nu a produs un MILIGRAM de reclama

- cifrele alea cu minus sunt, cel mai probabil, creditari de firma, adica bani in punga adusi de Don Lothrope ca sa sustina PressOne, redactia de boemi. Rezultatul: dupa 3 ani de existenta a lui PressOne, Don Lothrope e pe minus cu 900 000 de dolari

 

 

Pai, cat sa mai bage si omul asta ca sa fie bine deontologic, cand descultii de la Recorder.ro, pornind de la zero, au reach de 1000 de ori mai mare si isi si fac rost de finantari singuri, fara sa se plece?

 

Sau Mihnea, acest Dalalai Lama al presei, s-o fi suparat la vederea dezvaluirilor facute de Gazeta de Cluj care arata ca Don Lothrope, marele salvator al societatii civile romanesti, tocmai se transforma in baron imobiliar la Cluj-Napoca?

Ehei, cam da. Fiindca Mihnea Maruta e de neclintit. Ii place sa ia simbrie de la Vantu sau de la Don Lothrope, dar sa nu se vorbeasca in infima lui bula ca banii ar fi murdari. Ca atunci se supara si pleaca, dupa ce a trait pe spatele lor ani de zile.

 

Adauga comentariu