Lucan, selectiv si cu jurnalistii, nu doar cu pacientii

Profesorul Mihai Lucan, seful Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, a organizat astazi o conferinta de presa in care a anuntat externarea actorului Alexandru Arsinel.  Conferinta a semanat mai degraba cu intalnirea unui club privat, pentru ca Lucan a invitat numai reprezentantii televiziunilor nationale. Totul, pentru publicitate. Un jurnalist al publicatiei locale Ziua de Cluj a fost scos afara de la conferinta, pe motiv ca nu aparea in lista de invitati. Asta in ciuda faptului ca intalnirea se desfasura intr-un spital de stat si nu intr-o clinica privata, asa cum a sugerat atitudinea angajatilor profesorului Lucan. Ziar de Cluj l-a contactat pe medic, incercand sa afle starea de sanatate a actorului, care a fost supus unui transplant renal la Cluj.
“Asculta, draga, nu dau interviuri la telefon. Ziarul de Cluj este o chestie care pentru mine… nu ma intereseaza. Da? Ai retinut?”, a spus Lucan, dupa care a inchis telefonul.
Contactat a doua oara, Lucan a fost la fel de expeditiv.
“Sunt in timpul lucrului, nu ma tin de telefoane. Va rog frumos, aveti un pic da decenta din astea, ca io nu fac comunicate de presa la telefon si nici nu ma tin de telefoane. Lucrez! La urmatoarea conferinta va chem. Sigur, bine? A chemat secretara pa lista, nu a fost nimic intentionat”, si-a nuantat profesorul izbucnirea initiala.
Intrebat de starea de sanatate a pacientului Alexandru Arsinel, acesta a spus: “Aveti colegi, intrebati-i pe ei. Nu ma intrebati pe mine. Va multumesc mult”. Secretara acestuia, Florina Felecan, nu a avut nicio explicatie pertinenta pentru selectia subiectiva a jurnalistilor, spunand doar ca a chemat televiziunile si “a crezut ca e de ajuns”. Alexandru Arsinel a suferit un transplant renal in urma cu doua saptamani la Cluj-Napoca. In urma operatiei selectia pacientului a fost criticata printr-o scrisoare deschisa de catre Emanuel Ungureanu, presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie “Claudia Safta”, ONG care se ocupa de tinerii dependenti de dializa. Acesta i-a reprosat profesorului Lucan ca l-ar fi selectat pe actorul Arsinel in mod preferential, fiind vorba de o vedeta. Foto: stiridecluj.ro

Comentarii

kemi

13.09.2013 22:21

Daca respinge presa locala,inseamna ca,implicit respinge si Clujul.De ce nu s-ar intoarce acasa???.Avem si alti urologi,poate la fel de buni,dar si cu bun simt,nu cred ca cineva i-ar simti lipsa aici.Nu prea avem nevoie de "stat in stat".
PS.Desi "umflat" prin reclama,nimeni nu-i aminteste esecurile si decesele.Nimeni nu spune
de sumele pe care le percepe chiar si de la cei mai putin avuti.
Daca ar fi atat de OK, nu ar mai umple paginile ziarului Piata cu reclamele sale.
Mai reflectati...

Tobias Ladislau

13.09.2013 08:34

Lucan mare profesor, medic de excelenta dar ca om e zero, cacat de doi bani; mercenar ordinar.

MARIA ORMINDEANU

12.09.2013 21:14

DE CE NU IL LASATI PE PROFESORUL LUCAN SA-SI FACA TREABA,O FACE F.BINE.E UN MEDIC DE TALIE INTERNATIONALA.SA NE BUCURAM CA IL AVEM.D-NULUI ARSINEL II DORESC MULTA SANATATE.

Adauga comentariu