LOVITURĂ grea pentru Alin Tișe: „Abuzurile celor care conduc Consiliul Județean trebuie stopate imediat”

Consiliul Județean, prin viteazul Alin Tișe își permite aroganțe pe banii clujenilor. De când s-a așezat pe scaunul de șef, Tișe s-a umflat în pene și a început să stabilească calificative nesatisfăcătoare, fără nicio evaluare profesională, pentru șefii unor direcții din județul Cluj. Ba mai mult, a stabilit printr-o hotărâre de Consiliu Județean eliberarea din funcție a directorului general DGASPC, Daniel Tămaș.

Certurile dintre Alin Tișe și Daniel Tămaș nu mai sunt o noutate pentru clujeni. Ceea ce ar trebui să stârnească interesul cetățenilor este cine a ieșit învingător. După 3 ani de circ, marți, 4 iunie, Daniel Tămaș a câștigat în instanță în fața lui Alin Tișe.

În anul 2016, la venirea lui Alin Tișe în funcția de Președinte al Consiliului Județean s-au trimis o serie de comunicate de presă prin care DGASPC era acuzata de foarte multe deficiențe și încălcări ale legii. Toate au culminat în februarie 2017 cu stabilirea unui calificativ de nesatisfăcător pentru activitatea profesională a directorului general, Daniel Tămaș, fără să aibă la bază indicatori de performanță stabiliți sau evaluări profesionale făcute.

În mod abuziv Consiliul Județean a stabilit calificativul de nesatisfăcător, după care, în luna februarie, printr-o hotărâre de CJ, Daniel Tămaș a fost eliberat din funcție pe motiv de incompetență profesională pe baza unor presupuse fapte care nu au fost probate.

În martie-aprilie 2017, înainte de a părăsi postul de director general, Prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș, a atacat în contencios această hotărâre de Consiliu Județean și a început un proces între Consiliul Județean pe de o parte și  Daniel Tămaș și Prefectura Cluj, pe de altă parte.

După doi ani de proces în care directorul DGASPC a cheltuit banii personali, iar cei de la Consiliul Județean s-au folosit de banii publici, au pierdut în prima instanță la Tribunalul Cluj.

După 3 ani în care a jucat rolul principal într-un circ, Daniel Tămaș, și-a recâștigat dreptul care i-a fost încălcat.

„Apare ca și o reparație morală. Este o bucurie tristă a mea ca director general pentru că am pierdut 3 ani din viață cu supărări și mult circ. După 3 ani am câștigat în instanță un drept pe care alții mi l-au încălcat în mod grosolan. Mai mult, este un semnal pe care întreaga comunitate clujeană ar trebui să îl perceapă corect, că abuzurile celor care conduc Consiliul Județean trebuie stopate imediate. Vreau public să își asume această decizie Consilierii Județeni, împreuna cu Alin Tișe, care au votat restituirea mea din funcție. Cred că este probabil un punct de plecare pentru reinstaurarea unei normalități la o instituție care de multe ori este confundată cu groapa de gunoi a Clujului”, declară pentru Ziar de Cluj, Daniel Tămaș. 

 

Adauga comentariu